Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΥΠΕΣ: «Τρίπλα» Μανιτάκη για το εκλογικό επίδομα στους ΟΤΑ - Μικρή αύξηση της αποζημίωσης

Ο αριθμός των δικαιούχων αποζημίωσης για την εμπλοκή τους στην εκλογική διαδικασία παραμένει ο ίδιος. Το ποσό των αποζημιώσεων όμως μειώνεται για τις περισσότερεςκατηγορίες, πλην των εργαζόμενων στους δήμους, όπου θα υπάρξει μικρή αύξηση. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους προέδρους της ΕΝΠΕ Γιάννη Σγουρό και ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη για την εκλογική διαδικασία, για την οποία έλαβε τη διαβεβαίωση ότι όλα είναι έτοιμα και βαίνουν καλώς για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι στις τωρινές εκλογές η συνολική πίστωση που θα διαχειριστεί το υπουργείο Εσωτερικών ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ τον περασμένο Μάιο, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που έχει προχωρήσει ήδη σε κινητοποιήσεις, έχει ζητήσει ή αξιοπρεπές εκλογικό επίδομα για όλους (την περασμένη φορά είχε πάρει 97 ευρώ μεικτά ο κάθε δημοτικός υπάλληλος, 60 ευρώ στο χέρι) ή δωρεάν εργασία από όλους, και τα χρήματα που είναι να δοθούν να πάνε στο λογαριασμό για το δημόσιο χρέος και τους δανειστές.

Πάντως, όπως είπε ο υπουργός, εξοικονομούνται 800.000 ευρώ για τα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων από τους δήμους προς το υπουργείο Εσωτερικών (για την ανάληψη των καθηκόντων τους και για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων), καθώς για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ενημέρωση με τηλεομοιοτυπία (fax) μέσω του Δικτύου «Σύζευξις».

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, στη διάθεση του υπουργείου βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα οι πιστώσεις για τα προνοιακά επιδόματα, τα οποία και θα καταβληθούν σταδιακά στους δικαιούχους από τις 15 Ιουνίου, αφού πρώτα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων.

Δηλώσεις Μανιτάκη
«Κάλεσα σήμερα τους προέδρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, προκειμένου να με πληροφορήσουν για την προετοιμασία των εκλογών, για τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες και να συζητήσουμε για τις όποιες πρωτοβουλίες είναι αναγκαίο να εκδηλώσει το Υπουργείο Εσωτερικών με στόχο την αντιμετώπισή τους. Και οι δύο με ενημέρωσαν ότι οι εμπλεκόμενες με τις εκλογές υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.
 
»Προσβλέπω στην συνεργασία μας, προκειμένου να εφαρμοστεί με επιτυχία η για πρώτη φορά επιχειρούμενη, με τηλεομοιοτυπία μέσω του Δικτύου «Σύζευξις», ενημέρωση των εφόρων των δικαστικών αντιπροσώπων για την ανάληψη καθηκόντων από τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από του Δήμους στις Περιφέρειες, γεγονός που θα επιφέρει εξοικονόμηση 800.000 ευρώ, σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Μαΐου. 
»Όσον αφορά τις εκλογικές αποζημιώσεις θα ήθελα να τονίσω πως ο αριθμός των δικαιούχων παραμένει αμετάβλητος, σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές, ωστόσο η αποζημίωση στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων μειώθηκε όσο περίπου και η περικοπή του προϋπολογισμού εκλογών, εκτός από μια κατηγορία δικαιούχων, τους εργαζόμενους στους δήμους, που έγινε προσπάθεια και κατέστη δυνατή η αύξηση της αποζημίωσης. 
»Τέλος, από την περασμένη εβδομάδα βρίσκονται στη διάθεσή μας οι πιστώσεις για τα προνοιακά επιδόματα, τα οποία και θα αρχίσουν να καταβάλλονται στους δικαιούχους σταδιακά από τις 15 Ιουνίου μετά και την διασταύρωση των στοιχείων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου