Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ με οδηγίες για την αποχή και την απεργία για την εκλογική αποζημίωση

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 829
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  
Σε υλοποίηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την αντιμετώπιση του συνεχιζόμενου εμπαιγμού και εξευτελισμού των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για τον καθορισμό αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης αλλά και την εφαρμογή της απεργιακής κινητοποίησης, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

1.       Η ΑΠΟΧΗ από κάθε εκλογική εργασία ισχύει από την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012.
Στη διάρκεια της ΑΠΟΧΗΣ δεν εκτελείται καμία εργασία από τις υπηρεσίες των Δήμων, εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ.λπ.

2.       Στη διάρκεια της 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 16 και 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 δεν λειτουργεί καμία υπηρεσία, που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα Δημοτολόγια, τα Κ.Ε.Π., ενώ κανένας εργαζόμενος δεν χρησιμοποιείται στα εκλογικά τμήματα σαν αγγελιοφόρος κ.λπ.

Συνάδελφοι,

Με την απεργιακή μας κινητοποίηση διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας. Δεν δεχόμαστε να μας αντιμετωπίζουν σας εργαζόμενους Γ’ κατηγορίας. Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή εκλογική αποζημίωση όλων όσων θα εργαστούν.

Ή ΟΛΟΙ ίση αμοιβή ή ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι κλάδοι να εργαστούν «ΤΣΑΜΠΑ». Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. δεν ανέχονται άλλον εξευτελισμό.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου