Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Καμίνης: Παρακρατικού χαρακτήρα η δράση της «Χρυσής Αυγής»

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων προκάλεσε η δράση των μελών της «Χρυσής Αυγής» στο κέντρο της πόλης, με αφορμή το περιστατικό της αναίτιας επίθεσης κατά μετανάστη το βράδυ της Παρασκευής.

«Κοινοβουλευτικός βίος 48ωρών δεν αρκεί για να ξεπλύνει δεκαετίες αντικοινοβουλευτικής ρητορείας, αντιδημοκρατικής πρακτικής και ρατσιστικής δράσης. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος οφείλει, όχι μόνο να καταδικάσει απερίφραστα τις επιθέσεις κατά μεταναστών, αλλά να σφυρηλατήσει, από κοινού με τις δημοκρατικές και ελεύθερες δυνάμεις της πόλης, μέτωπο κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και κυρίως της δράσης αυτόκλητων σωτήρων, που προσλαμβάνει πια έντονο παρακρατικό χαρακτήρα», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Καμίνης. 

Και καταλήγει: «Η δημοκρατική Πολιτεία είναι η μόνη που δικαιούται να επιβάλλει τη νομιμότητα. Η πόλη της Αθήνας χωράει όλους όσοι σέβονται τους νόμους, την ελευθερία και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Να υπενθυμίσουμε ότι σε αντίθεση με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη τάχθηκε κατά του να τεθεί η «Χρυσή Αυγή» εκτός συνταγματικού πλαισίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου