Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Νέο δελτίο ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον καθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης και την αποχή των υπαλλήλων ΟΤΑ


Αθήνα, 11 Ιουνίου 2012                                                   
 Αριθμ. Πρωτ.: 822

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε, αποχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εκλογική εργασία έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 και προκήρυξη 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, 16 και 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012, αντιδρώντας στο μη καθορισμό αξιοπρεπούς ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για όσους απασχοληθούν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Για ακόμη μία φορά, επιχειρείται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να καταστούν «όμηροι» μιας πολιτικής μεθόδευσης και καταδικαστέας τακτικής εκ μέρους της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να προασπίσει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί τον ευτελισμό του ρόλου και της προσφοράς του κλάδου στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
Πόσο μάλλον, όταν η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έδειξε καλή διάθεση και έγκαιρα έθεσε στον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Αντώνη Μανιτάκη το θέμα της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης, καταθέτοντας του συγκεκριμένη πρόταση, ζητώντας άμεσα απάντηση. Η πρόταση ήταν να καθοριστεί μία αξιοπρεπής αμοιβή για όσους συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 17ης Ιουνίου 2012, αντί της κοροϊδίας των 97,00 ευρώ μεικτά που δόθηκαν για τρείς (3) ημέρες εργασίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε εκφράσει στον κ. Αντώνη Μανιτάκη την πρόθεση της, σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατός ο καθορισμός μιας αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης, να εργασθούν αφιλοκερδώς οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, με την προϋπόθεση ότι και οι άλλοι εμπλεκόμενοι κλάδοι θα εργασθούν  «τσάμπα» και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να μπουν στο Δημόσιο Ταμείο και να αξιοποιηθούν προς όφελος του δοκιμαζόμενου από την οικονομική κρίση Ελληνικού Λαού.
Παρά την παρέλευση 15θημέρου από τη συνάντηση και την υποβολή της πρότασης στον κ. Μανιτάκη, και ενώ πλησιάζουν οι εκλογές, κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αδιαφορούν, εμπαίζουν, χρονοτριβούν και κινούνται στα χνάρια της απαράδεκτης τακτικής που ακολουθήθηκε παραμονές των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, κρατώντας «ομήρους» χιλιάδες εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ε, αυτή την φορά δεν θα τους περάσει…

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου