Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Επίθεση σε περιπολικό της δημοτικής αστυνομίας στην Αθήνα

Επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το περιπολικό κατευθυνόταν από την 7η δημοτική κοινότητα στην αποθήκη του Δήμου Αθηναίων στο κέντρο καθώς μετέφερε κατεσχεμένα είδη παρεμπορίου από τη λαϊκή αγορά στην οδό Πανόρμου. Το περιπολικό υπέστη ζημιές, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του. Ο συνάδελφος κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, να ανακτήσει τον έλεγχο του οχήματος και να διαφύγει. Σημειώνεται ότι στο περιπολικό επέβαινε μόνο ένα άτομο. Ευχόμαστε περαστικά στο συνάδελφο.

Πριν 15 ημέρες περίπου ημέρες, ημέρα Κυριακή, είχε δεχθεί απρόκλητη επίθεση έτερο περιπολικό στον παράδρομο της οδού Ακαδημίας (Πλατεία Κωστή Παλαμά) από μικροπωλητές. Δεν είχε τραυματιστεί κανένας συνάδελφος στο περιστατικό.

Η σημερινή επίθεση έρχεται μετά τις οργανωμένες αμφιλεγόμενες επιχειρήσεις κατά του παρεμπορίου (που ακολούθησαν τις δηλώσεις Παπουτσή) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στον πεζόδρομο της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (οδός Μασσαλίας). Σε αυτές τις επιχειρήσεις έγινε άμεση καταστροφή των προϊόντων παρεμπορίου (τουλάχιστον στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) όπως ορίζεται με τον πρόσφατο νόμο. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έχει σοβαρές ενστάσεις για τη μεθοδολογία των επιχειρήσεων που είχαν την πλήρη κάλυψη της διεύθυνσης αλλά και της δημοτικής αρχής. Ελπίζουμε όμως να μην υπήρχε κάλυψη και από το Σ.Δ.Α.Α. Δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω μέσω του ιστολογίου. Τουλάχιστον όχι προς το παρόν.

3 σχόλια:

  1. δεν νομίζω συνάδελφοι να υπήρξε ούτε ένα μεμπτό σημείο καθώς η επιχείρηση έλαβε χώρα με συνδρομή ΕΛΑΣ και παρουσία ανώτερων αξιωματικών. έγινε η κατασχεση εμπορευμάτων αλλοδαπών μικροπωλητών οι οποίοι τα εγκατέλειψαν και κατέφυγαν στην ΑΣΟΕΕ. Τα πράγματα φορτωθηκαν στο φορτηγό του ΔΗΜΟΥ και ακολουθήθηκε ολη η νόμιμη διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κάναμε αναφορά σε παρανομία, συνάδελφε. Ο σχολιασμός είναι σαφής: Προς το παρόν δεν επιθυμούμε να επεκταθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γνωρίζετε αν οι συνάδελφοι που δέχθηκαν επιθέσεις, και στις δύο περιπτώσεις, κατέθεσαν μήνυση κατά "παντός υπευθύνου";

    ΑπάντησηΔιαγραφή