Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Απόφαση ΑΔΕΔΥ: Ημέρα δράσης η 15η Δεκεμβρίου με στάση εργασίας, συνελεύσεις και κινητοποιήσεις


Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
 Fax: 210 3246165

Αριθμ. Πρωτ.: 422
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011-ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

Οι τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης φανερώνουν με τον πιο σαφή και απροκάλυπτο τρόπο τα αντιλαϊκά σχέδια του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των δανειστών, οι οποίοι με πρόσχημα το χρέος, επιδιώκουν να αφαιρέσουν από τους εργαζόμενους και τους λαούς κάθε κατάκτηση και δικαίωμα που έχει κερδηθεί με αγώνες τον τελευταίο αιώνα.
Αποκαλύπτεται, πλέον, ότι το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό, παρά τις έντονες ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει στην Ελλάδα εξαιτίας του πελατειακού πολιτικού συστήματος και δεν οφείλεται στο υποτιθέμενο «τεράστιο» Δημόσιο ή στους δήθεν «τεμπέληδες Έλληνες».
Παρ' όλα αυτά, αγνοώντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων της Ελληνικής οικονομίας, η νέα συγκυβέρνηση,  υποταγμένη πλήρως στις απαιτήσεις των τροϊκανών, υλοποιεί τα πιο βάρβαρα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους υπεύθυνους για την κρίση.
Στο πλαίσιο αυτό, καταργεί τη μονιμότητα στο Δημόσιο, απολύει Δημοσίους Υπαλλήλους και τους οδηγεί στην ανεργία και τη φτώχεια, εξαναγκάζει εργαζόμενους σε παραίτηση, διαλύει τη Δημόσια Διοίκηση και τις Δημόσιες Υπηρεσίες και στερεί από τον Ελληνικό λαό το όποιο Κοινωνικό Κράτος έχει απομείνει.
Ήδη, ψήφισε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2012, στον οποίο προβλέπονται νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και νέα φορολογικά χαράτσια.
·          Οι μισθοί μας πλέον μέσα και από τις μειώσεις του νέου μισθολόγιου – φτωχολόγιου, τα απανωτά φορολογικά χαράτσια, τη μείωση του αφορολόγητου και την ακρίβεια, μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα.
·          Την ίδια στιγμή σχεδιάζονται νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις με πρόσχημα τις αναλογιστικές μελέτες και τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι ασφαλιστικοί φορείς εξαιτίας της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
·          Προωθείται η ενοποίηση του Τ.Ε.Α.Δ.Υ. με τα άλλα Επικουρικά Ταμεία, με στόχο την υφαρπαγή των αποθεματικών του, η μετατροπή του Μ.Τ.Π.Υ. σε κεφαλοποιητικό-ανταποδοτικό και σχεδιάζονται νέες περικοπές σε κύριες, σε επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ.
·          Τα προβλήματα των εργαζομένων στα Β.Α.Ε δεν αντιμετωπίζονται.
·          Περιορίζονται οι πόροι για τον Ο.Π.Α.Δ., οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τις συμβάσεις, με αποτέλεσμα η υγειονομική μας περίθαλψη να υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο.
Η συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή όλων αυτών των αντιλαϊκών μέτρων που ήδη υλοποιούνται αλλά και εκείνων που θα έρθουν σε εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης, είναι υποχρέωση όλων μας.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας παρεμβάσεις.
Με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να ορίσει την ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ως ημέρα δράσης των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Στο πλαίσιο αυτό κηρύσσει 3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  από τις 12.00 π.μ. ως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους-Μέλη της, να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, Συσκέψεις, Παραστάσεις Διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις,  αλλά και κάθε άλλη μορφή δράσης που θεωρούν κατάλληλη, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων, την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα.

Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου