Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Εγκύκλιος ΥΔΙΜΗΔ για τη διατήρηση υφιστάμενων συστημάτων αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων

Στις 15 Δεκεμβρίου 2011 η Γενική Γραμματέας του ΥΔΙΜΗΔ απέστειλε επείγουσα εγκύκλιο με θέμα «Διατήρηση υφιστάμενων συστημάτων αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 7 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α’/ 27-10.-2011)». Είναι κατά τη γνώμη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. η μόνη δυνατότητα για τη διατήρηση ειδικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων στη δημοτική αστυνομία, καθώς ο νέος νόμος 4024 ρυθμίζει ρητά το νέο βαθμολόγιο. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι υπηρεσίες οι οποίες εφαρμόζουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες προσωπικού τους ειδικά συστήματα αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων και επιθυμούν να τα διατηρήσουν, πρέπει να προωθήσουν άμεσα σχέδια προεδρικών διαταγμάτων, καθότι η προθεσμία εκπνέει την 27η-12-2011.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η Γενική Διεύθυνση Ο.Τ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών έχει προωθήσει κάποιο σχετικό προεδρικό διάταγμα. Ακόμη και να μην το έχει κάνει, με τον τρόπο που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Εσωτερικών τη δημοτική αστυνομία είμαστε σίγουροι ότι κάτι θα «εφεύρει» για να μην εφαρμόσει το νέο βαθμολόγιο στη δημοτική αστυνομία, αφού ήδη υπάρχουν κύκλοι που αντιδρούν (λόγω των θέσεων προϊσταμένων που θα χαθούν).

Διαβάστε την εγκύκλιο στη "Δι@ύγεια":

2 σχόλια:

  1. δηλαδή αν καταλαβα καλα δινουν το δικαιωμα επιλογής προϊσταμένων σε καθε δημοτικη αστυνομια ξεχωρηστα να επιλεξει αν θα εφαρμοστει ο ν.3731 η ο ν.4024 ? είναι δυνατόν ? δε θα επρεπε να εφαρμοστει κατι γενικο για για ολες τις δημοτικης αστυνομιας πανελλαδικα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, δίνουν το δικαίωμα σε κάθε αρμόδια υπηρεσία να παρουσιάσει σχέδιο προεδρικού διατάγματος που θα ορίζει ειδικό σύστημα επιλογής προισταμένων και ειδικό σύστημα αξιολόγησης. Η αρμόδια υπηρεσία για τη δημοτική αστυνομία είναι η Γενική Δ/νση ΟΤΑ του ΥΠΕΣ. Θεωρητικά οι διατάξεις του 3731 που αντίκεινται στον 4024 έχουν πάψει να ισχύουν, δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη διατήρηση ειδικών διατάξεων, με μόνη εξαίρεση αυτή που διαπραγματεύεται η εγκύκλιος.
    Στην πράξη βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή