Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Με αστυνομικούς λειτούργησε τον παιδικό σταθμό ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

Την Αστυνομία κινητοποίησε ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών, προκειμένου να επιβάλει τη λειτουργία των Δημοτικών, Παιδικών Σταθμών την περίοδο των γιορτών παρά τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης να παραμείνουν κλειστοί την περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.


Προχθές, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, μαζί με συνδικαλιστές του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν κατάληψη του βρεφονηπιακού σταθμού του δήμου στην οδό Επταπυργίου, αντιδρώντας στην απόφαση του δήμου να επιβάλει και πάλι την παράνομη και μη ασφαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών, καθώς κανένας μόνιμος υπάλληλος δεν εργάζεται και η δουλειά αυτή την περίοδο βγαίνει μόνο από τους συμβασιούχους. Χθες, ο παιδικός σταθμός άνοιξε με την παρουσία ένοπλης αστυνομικής δύναμης και με την είσοδο και παραμονή μέσα στον Παιδικό Σταθμό ανδρών της Ασφάλειας. Τα περίπου 15-20 παιδιά (σε σύνολο 147 που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό) που έφεραν οι γονείς, μπήκαν μέσα στο σταθμό συνοδεία αστυνομικών και αντιδημάρχων ή δημοτικών συμβούλων της παράταξης της διοίκησης του δήμου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν τα μέλη του Συλλόγου και οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών, ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών είναι ο μοναδικός στο Νομό Θεσσαλονίκης που επιμένει στην παράνομη λειτουργία των παιδικών σταθμών την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα με πρόσχημα δήθεν την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονιών. Και σημειώνουν ότι ο Σύλλογος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων γονέων, πρότεινε να λειτουργεί στις αργίες των Χριστουγέννων και του Πάσχα ένας Παιδικός Σταθμός ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με συγκεκριμένο προσωπικό. Πρόταση την οποία δεν μπήκε καν στον κόπο να συζητήσει η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης Συκεών, ενώ, αντίθετα, την υιοθέτησε και την έβαλε σε εφαρμογή ο Δήμος Θέρμης.


Διαβάστε επίσης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου