Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Παρέμβαση Λαϊκής Συσπείρωσης για τους εργαζομένους του δήμου και «σπόντα» για τις δηλώσεις Καμίνη για τη δημοτική αστυνομία

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ
Παρέμβαση για τους εργαζόμενους του δήμου

Σκληρή κριτική στις δημόσιες τοποθετήσεις του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, σύμφωνα με τις οποίες το προσωπικό του δήμου θεωρείται υπεραρκετό, όταν την ίδια ώρα εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και συντάσσονται λίστες για υποψήφιους απολυμένους, άσκησαν χτες, στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, σχολίασε: «Τι σημαίνει ότι το προσωπικό των δήμων είναι, όχι απλά αρκετό, αλλά υπεραρκετό; Οτι οι συμβασιούχοι τελείωσαν. Οτι τα περί πάγιων και διαρκών αναγκών, ήταν για τα μάτια του κόσμου. Πού πήγε η περιβόητη ρύθμιση του καλοκαιριού ότι θέλουμε τους συμβασιούχους και για τρία χρόνια να τους κρατήσουμε;». Ο Ν. Σοφιανός συμπλήρωσε ότι έχουν ξεκινήσει να φτιάχνονται λίστες, ντροπής στην κυριολεξία, για υποψήφιους απολυμένους. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία Καθαριότητας έφτιαξε λίστα με 128 εργαζόμενους υποψήφιους προς απόλυση. Κι όλα αυτά σε μια περίοδο - όπως υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ - όπου «θα απολυθούν 1 στους 2 δημόσιους υπαλλήλους. Αυτά ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε με μια δημοτική αρχή που θεωρεί ότι είναι υπεραρκετό το προσωπικό του δήμου. Και φυσικά αυτό το προσωπικό παραμένει απλήρωτο, σε μια περίοδο που είναι σε ποινική δίωξη το να μην πληρώνεις το δώρο των Χριστουγέννων». Ενδεικτικά ανέφερε ότι οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα δεν έχουν πάρει το δώρο. Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν πληρωθεί μόνο για τον Ιούλιο. Επίσης, 34 εργαζόμενοι στο Βρεφοκομείο είναι απλήρωτοι και διεκδικούν τα λεφτά τους ανάμεσα στον πάρεδρο και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή αρκέστηκε σε υποσχέσεις ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος απόλυσης» και ότι τα λεφτά για την πληρωμή των εργαζομένων είναι... στο δρόμο.

Στο μεταξύ, επικίνδυνες χαρακτήρισε ο Ν. Σοφιανός τις δηλώσεις του δημάρχου ότι η δημοτική αστυνομία θα πρέπει να αποκτήσει αρμοδιότητα στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στο κέντρο της Αθήνας. «Αν υπάρχει τέτοια θέση, να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και να μη ζυμώνεται από συγκεκριμένες εφημερίδες που σας έχουν πάρει υπό την προστασία σας», σχολίασε απευθυνόμενος στον δήμαρχο. Ο σύμβουλος του ΚΚΕ στηλίτευσε επίσης το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται αυτές τις μέρες ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον δήμαρχο για τις ευθύνες για την κατάσταση στο κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου