Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Εγκύκλιος του ΥΔΙΜΗΔ που δίνει απαντήσεις για τις μετατάξεις-μεταθέσεις με την ισχύ των νόμων 4002 & 4024

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ μάς ενημέρωσε για την έκδοση σήμερα αυτής της σημαντικότατης εγκυκλίου (ΔΙΔΑΔ/Φ.48/49/οικ. 25958) από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων διευκρινίζεται:

...Για την πλήρωση θέσεων στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού με μετάταξη ή μεταφορά προσωπικού με γενικές ή ειδικές διατάξεις απαιτείται προηγούμενη έγκριση από την τετραμελή επιτροπή σύμφωνα με την ΠΥΣ 33/2006 (Α΄280), όπως ισχύει κάθε φορά.
...Ειδικότερα όσον αφορά τη μετάταξη υπαλλήλων εντός της ίδιας υπηρεσίας σε κλάδο της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας (άρθρα 69,70 του ΥΚ), από το σκοπό των διατάξεων του άρθρου 68 παρ. 1 και 2 του ν. 4002/2011, που είναι ο έλεγχος του συνολικού αριθμού του προσωπικού του κάθε φορέα, προκύπτει ότι δεν απαιτείται έγκριση από την Τετραμελή Επιτροπή σύμφωνα με την ΠΥΣ 33/2006 γιατί από την εν λόγω μετάταξη δεν προκύπτει αύξηση του προσωπικού του οικείου φορέα εντός του οποίου πραγματοποιείται η μετάταξη. Για τον ίδιο λόγο δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση ούτε στην περίπτωση αμοιβαίας μετάταξης υπαλλήλων του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ. από Υπουργείο σε Υπουργείο ή άλλη δημόσια υπηρεσία ή σε Ν.Π.Δ.Δ. και αντιστρόφως ή μεταξύ τους, με γενικές (άρθρ. 19 παρ. 3 Ν. 3801/2009) ή ειδικές διατάξεις περί αμοιβαίων μετατάξεων.
...Μετάταξη με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος -εφόσον δεν υπάρχει κενή οργανική θέση- προβλέπεται ρητά (άρθρο 35 παρ. 5 ν.4024/2011) για τη μετάταξη εντός της ίδιας υπηρεσίας σε κλάδο της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας (άρθρα 69,70 του ΥΚ) και για τη μετάταξη σε υπηρεσίες παραμεθόριων περιοχών (άρθρ. 72 του ΥΚ). Η εν λόγω διάταξη αφορά εν γένει στις μετατάξεις που διενεργούνται είτε με γενικές είτε με ειδικές διατάξεις.

Διαβάστε την εγκύκλιο στη "Δι@ύγεια":

1 σχόλιο:

  1. Κάνω σχόλιο πρώτη φορά και σε αυτή την ανάρτηση καθότι στην ανακοίνωση δεν είναι εφικτό.
    Συνάδελφοι το ύφος της ανακοίνωσης σας δηλώνει σαφώς πως τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ'οτι νομίζουμε. Πάρτε πρωτοβουλίες και θέλω να πιστεύω ότι θα τις στηρίξει η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων. Προτείνω την συλλογή υπογραφών (ψήφισμα?)στα κατά τόπους τμήματα-διευθύνσεις σε ένα κείμενο που να καθιστά σαφές ότι είμαι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ Υπάλληλοι και θα παραμείνουμε. Ζητάμε απεμπλοκή ή τουλάχιστον ορθότερη διαχείριση της αρμοδιότητας του παρεμπορίου.Οι 120 προϊστάμενοι όπως γράφετε προφανώς αν συμμετείχαν στις "επιχειρήσεις" τώρα να μην κάνανε αυτές τις προτάσεις αφ'υψηλού.Μια πολύ καλή αρχή και καθόλου άσχετη με αυτά που αναφέρετε θα ήταν επιτέλους οι κρίσεις και η επιλογή προϊσταμένων Δημοτικών Αστυνομικών που περάσανε από τις σχολές (όχι για 1εβδομάδα) σύμφωνα με τα οριζόμενα του 4024/2011. ΔΕΝ το θέλουνε και το ξέρουμε γιατί θα αναγκαστούν οι κύριοι να βγούνε μετά έξω και να υποστούν τις συνέπειες. Και εμείς κάθε μέρα μαλώνουμε,ακούμε απαξιωτικές εκφράσεις,χυδαίες ύβρεις αλλά δεν αφήνουμε τον θυμό μας να γίνει καταδικαστικός για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας και να επηρεάζει την αντίληψη μας για το τι θα σημαίνει το να πάρουμε π.χ όπλο.
    Συνάδελφοι ευτυχώς υπάρχουν απόψεις σαν τις δικές σας και δείχνουν ότι λογική υπάρχει ακόμη. Θα πρότεινα να αναδείξετε τα "καλούδια" μιας ενδεχόμενης ενσωμάτωσης μας στην ΕΛ.ΑΣ (π.χ ωράρια,άδειες,μεταθέσεις,διαταγές,εντολές,δυνατότητα συνδικαλισμού και διεκδίκησης δικαιωμάτων, ποιους θα έχουμε προϊσταμένους,πόσο μας συμπαθούν στην ΕΛ.ΑΣ και σε τι υπόληψη θα μας έχουνε, ποιος θα κάνει τη "λάντζα" και πολλά πολλά άλλα). Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
    Αλέξανδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή