Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ επιμένουν στη «μεγάλη έξοδο»

Με σημερινή τους ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο «Η μεγάλη έξοδος των ιατρών! Δίχως επαρκείς υπηρεσίες υγείας 10.000.000 Έλληνες» απαντούν οι γιατροί στη διοίκηση του οργανισμού που διέψευσε χθες σχετικά δημοσιεύματα.


«Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μαζικό κύμα φυγής ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ. Τα αριθμητικά δεδομένα είναι αμείλικτα, από τους αρχικά 5.500 συμβεβλημένους ιατρούς, τον μήνα Νοέμβριο καταθέσανε δικαιολογητικά ιατρικών επισκέψεων προκειμένου να αμειφθούν μόλις 4.041 ιατροί» αναφέρει η ανακοίνωση.
 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, σε 6 νομούς (Ηλεία, Αργολίδα, Κέρκυρα, Σάμος, Μυτιλήνη, Κεφαλονιά) και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, οι εργαστηριακοί γιατροί τελούν σε καθεστώς αναστολής πίστωσης προς τον οργανισμό.

Ολόκληροι νομοί της χώρας στερούνται ιατρικών υπηρεσιών, επισημαίνει η Ένωση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ειδικότητα του παιδίατρου, για την οποία δεν υπάρχει συμβεβλημένος γιατρός σε 21 νομούς της χώρας. Αντίστοιχα αναφέρουν ότι στο νομό Λασιθίου ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει μόνο τρεις καρδιολόγους, στους νομούς Λακωνίας, Καστοριάς και Καβάλας δύο και από έναν στους νομούς Χαλκιδικής, Κυκλάδων, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας. Τα ίδια ισχύουν και για όλες τις άλλες ειδικότητες, αναφέρουν, για παράδειγμα νευρολόγο ο ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ μπορεί να βρει μόνο σε 21 νομούς της χώρας.

Παρόμοια κατάσταση, αναφέρουν, υπάρχει και σε άλλες ειδικότητες όπως η ψυχιατρική, η νευρολογία, η χειρουργική, η ενδοκρινολογία, η αγγειοχειρουργική, η γαστρεντερολογία, η δερματολογία κ.ά. Ακόμη και στους νομούς που υπάρχουν οι ειδικότητες αυτές, τονίζουν, ο αριθμός των γιατρών είναι τόσο μικρός που είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί ο πληθυσμός. 
Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου