Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Καμίνης: Δεν αντέχει άλλες δολοφονίες η Αθήνα - ΑΣΚ-ΟΤΑ: Οι φασιστικές συμμορίες πρέπει να έχουν το φόβο του εργατικού κινήματος

Έντονα καταδίκασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τη χθεσινή δολοφονία 27χρονου Πακιστανού από δύο Έλληνες στα Πετράλωνα. Ο δήμαρχος ζήτησε την προσαγωγή τους στη Δικαιοσύνη και την τιμωρία τους. «Η πόλη της Αθήνας, η ελληνική κοινωνία και η Δημοκρατία δεν αντέχουν άλλες τέτοιες αποτρόπαιες συμπεριφορές», σημείωσε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αναλυτικά η δήλωση:
«Εκτός από την πάνδημη καταδίκη και την ανάγκη εγρήγορσης των πολιτών, οι επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα, καθιστούν επιβεβλημένη την προσαγωγή των δραστών ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ατιμωρησία πρέπει να τερματιστεί και η εξιχνίαση της δολοφονίας του 27χρονου πολίτη από το Πακιστάν, μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική αρχή. Η πόλη της Αθήνας, η ελληνική κοινωνία και η Δημοκρατία δεν αντέχουν άλλες τέτοιες αποτρόπαιες συμπεριφορές».

Το γεγονός…
Υπενθυμίζεται ότι χθες τα ξημερώματα δύο δράστες, εκ των οποίων ο ένας, 29 ετών, είναι πυροσβέστης και υπηρετεί στο Μαρκόπουλο, ενώ ο 25χρονος φίλος του είναι ιδιωτικός υπάλληλος, δολοφόνησαν στα Πετράλωνα 27χρονο Πακιστανό, καρφώνοντάς του στο στήθος ένα μαχαίρι.

Οι δύο δράστες, που συνελήφθησαν στο Σύνταγμα, ύστερα από περιγραφές που έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται ότι έγινε παρεξήγηση με τον 27χρονο μετανάστη, επειδή ενώ ήταν πάνω στο μηχανάκι τους, τους έκλεισε με το ποδήλατό του. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο ένας τραυμάτισε τον Πακιστανό με στιλέτο στο στήθος, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Οι αστυνομικοί ωστόσο, εξετάζουν τους ισχυρισμούς των δραστών και ερευνούν ακόμα την εκδοχή του ρατσιστικού εγκλήματος, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δικογραφία και να στείλουν τους συλληφθέντες στον εισαγγελέα.

Ο πυροσβέστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες της ανθρωποκτονίας, για να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες του επεισοδίου.

ΑΣΚ-ΟΤΑ: «Οι φασιστικές συμμορίες πρέπει να έχουν το φόβο του εργατικού κινήματος»


Κατά της Χρυσής Αυγής και της τρικομματικής κυβέρνησης καταφέρεται η ΑΣΚ-ΟΤΑ, με αφορμή τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού χθες τα ξημερώματα στα Πετράλωνα από δύο Έλληνες, θεωρώντας τες ως υπεύθυνες.

«Το χέρι των δολοφόνων του άτυχου Πακιστανού που δολοφονήθηκε το “όπλισαν” η οικονομική και κοινωνική κρίση, οι δυνάμεις που έχουν σχεδιάσει και οργανώσει την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και η στάση της κυβέρνησης που το μόνο που κάνει είναι να ανέχεται τα φασιστικά φαινόμενα και να επιτίθεται στην αριστερά και στο εργατικό κίνημα», σημειώνει και συμπληρώνει:

«Όμως, πρέπει να πούμε ότι ευθύνες έχουμε και όλοι μας που δεν έχουμε αντιδράσει όπως θα οφείλαμε . Για το φαινόμενο του φασισμού που ανθίζει, φταίει και η απάθεια και η ανοχή του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Το εργατικό κίνημα οφείλει να πρωταγωνιστήσει στον πόλεμο κατά της φασιστικής απειλής και της ξενοφοβίας. Να διαπαιδαγωγεί τους εργαζόμενους με τις αξίες του διεθνισμού και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών και των εργαζομένων. Οι φασιστικές συμμορίες πρέπει να έχουν τον φόβο και όχι την ανοχή του εργατικού κινήματος».

Να σημειωθεί ότι η ΑΣΚ – ΟΤΑ συμμετέχει στο αυριανό αντιφασιστικό συλλαλητήριο που γίνεται στην Αθήνα, στην πλατεία Ομονοίας, στις 2 το μεσημέρι.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου