Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 31 Γενάρη για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 76


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συμμετέχει στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου εργασίας.
Η Στάση Εργασίας αφορά όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ. της Περιφέρειας Αττικής.
Για τους υπόλοιπους Νομούς η Στάση Εργασίας ισχύει εφόσον έχουν προγραμματισθεί-οργανωθεί Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η κινητοποίηση (ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) πραγματοποιείται προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο των παραπάνω περιοχών να συμμετέχουν στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την αποτροπή κάθε προσπάθειας που οδηγεί στην συγχώνευση, κατάργηση Νοσοκομείων κ.λπ. που μοναδικό στόχο έχουν την αποδυνάμωση σταδιακά της υγείας με τελικό σκοπό την πλήρη διάλυσή της.
Γι’ αυτό, καλούνται ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ. στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, να συμμετέχουν στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που διοργανώνεται από τους φορείς των εργαζομένων στην Υγεία, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17 – Αθήνα) και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην Πλατεία Συντάγματος.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 
       Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος          Ιωάννης Τσούνης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ύστερα από εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε να κηρύξει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 και από ώρα 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου εργασίας για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., της Περιφέρειας Αττικής καθώς και των Δημοσίων Υπηρεσιών των Νομών που θα οργανωθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων των ίδιων Νομών.
Η στάση αυτή πραγματοποιείται προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, των ανωτέρω περιοχών, να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται για την ανατροπή των πολιτικών υποβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την αποτροπή των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας δια των νέων οργανισμών, των συγχωνεύσεων, των καταργήσεων Νοσοκομείων – Μονάδων και των Τμημάτων και κατά των μνημονιακών επιταγών της Κυβέρνησης και της Τρόικας που μεθοδευμένα αποδυναμώνουν σταδιακά την υγεία με τελικό σκοπό την πλήρη διάλυσή της.
Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι, όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από τους φορείς της Υγείας και θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας και στην πορεία, που θα ακολουθήσει, προς το Σύνταγμα.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου