Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εκτροπή η επιστράτευση στα μέσα μεταφοράς

«Η αλληλεγγύη και η δυναμική παρουσία μας θα είναι δεδομένη» στους εργαζομένους στα μέσα μεταφορά, «σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκτροπής από την κυβέρνηση (επιστράτευση, απολύσεις, κ.λπ.) στις κινητοποιήσεις τους», δηλώνει σε ψήφισμά του το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, λίγο μετά την επιστράτευση των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς από την κυβέρνηση.

Το ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνει «τη διάθεσή του να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το δικαίωμα στην απεργία που η τρικομματική συγκυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Επισημαίνει ότι το δικαίωμα στην απεργία, έχει κατακτηθεί με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες, και δεν είναι “προνόμιο” που δόθηκε από τους κυβερνώντες».

Καταγγέλλει «την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού, όπως άλλωστε έγινε και με τις δικές μας κινητοποιήσεις, ώστε πιο εύκολα να ολοκληρώσει την σκληρή πολιτική της λιτότητας που έχουν επιβάλει στη χώρα μας και οδηγούν την κοινωνία στην φτώχεια και την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση».

«Ο αγώνας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι και δικός μας αγώνας για το δικαίωμα στην δουλειά, στην αξιοπρέπεια των αμοιβών, την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την παροχή φτηνών και ποιοτικών συγκοινωνιών και την αποτροπή του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στο πλευρό των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς και η ΑΔΕΔΥ
Από την πλευρά της η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, «τα οποία πλήττονται από την αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης».

Επισημαίνει πως το δικαίωμα στην απεργία, «που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, συντονίζοντας τη δράση μας οι εργαζόμενοι του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα».

Τονίζει πως η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού για να εφαρμόσει «την πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, θα αποτύχει γιατί ολόκληρη η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει πως αυτή η πολιτική, που επιβάλλουν στη χώρα μας και στο λαό μας οι δανειστές και οι κερδοσκόποι, μια πολιτική που αφήνει πίσω της οικονομικά και κοινωνικά ερείπια, εκτός από άδικη είναι και αδιέξοδη».

«Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιαναπτυξιακών μέτρων, τα οποία καταστρέφουν την οικονομία και αποσαθρώνουν την κοινωνία, διεκδικώντας μια άλλη πολιτική που θα κατοχυρώνει και θα αναβαθμίζει τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, θα ενισχύει την ανάπτυξη και την απασχόληση και θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των Δημοσίων Υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου