Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ. με στελέχη της Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

Στις 17-10-12 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημοτικής Παράταξης Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας (ΕΚΕΔΑ) του Δήμου Αθηναίων με την ΕΕΚΕ Υπ. Εσωτερικών μετά από σχετικό αίτημα. Κατά τη συνάντηση, διατυπώθηκαν από πλευράς ΕΚΕΔΑ το σύνολο των θέσεων σχετικά με τον χαρακτήρα και τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.


Διατυπώθηκε η άποψη ότι το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας δεν είναι σαφές με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρμοδιότητες οι οποίες αντιβαίνουν τα όσα μέχρι τώρα καθορίζονται (διαπίστωση και άσκηση ποινικών κυρώσεων).

Διατύπωσαν επίσης τη θέση τους ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει διατυπώσει θέσεις τις οποίες απόλυτα συμμερίζονται, και ότι οι ίδιοι αντιτίθενται στο να υπάρξει μετατροπή της Δημοτικής Αστυνομίας σε σώμα και κατασταλτικό μηχανισμό. Σε αυτό το πλαίσιο εξέθεσαν εμπεριστατωμένα την προσπάθεια που συντελείται από ορισμένες πλευρές για τη μετατροπή του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας, αναθέτοντάς της ζητήματα ποινικών κυρώσεων, άσκησης αρμοδιοτήτων αστυνομίας (με ανάλογα αποτελέσματα όσον αφορά κατοχή και χρήση αστυνομικού εξοπλισμού).

Ζήτησαν από την ΕΕΚΕ Υπ. Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να πάρει πρωτοβουλίες για την επίλυση των θεμάτων τους. Η ΕΕΚΕ δεσμεύτηκε να φέρει τα θέματα προς επίλυση στη Βουλή.

Στη συνάντηση από πλευράς ΕΕΚΕ παρευρέθηκαν: η κ. Όλγα Γεροβασίλη, (Βουλευτής Άρτας), ο κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, ο κ. Παναγιώτης Σκούτας (Ανοιχτή Πόλη), ο κ. Β. Γκιτάκος (ΠΟΕ-ΟΤΑ, μέλος Γεν. Συμβουλίου) και ο κ. Γιώργος Χαρίσης (μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ).

Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) Υπουργείου Εσωτερικών

Πηγή: ΑΣΚ-ΟΤΑ