Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Τα ψέμματα των ΔΑΚΕ & ΔΑΔΑ καταρρέουν: Μανιτάκης: «Η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις και δεν οδηγεί σε απολύσεις»

Εκτός δημοσίου ακατάλληλοι, διεφθαρμένοι και απόντες


Βαρύς θα είναι ο πέλεκυς των υπηρεσιακών συμβουλίων που σύστησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνης Μανιτάκης.

Σύμφωνα με παρέμβασή του στην εκδήλωση «Ανασχεδιάζοντας τη Δημόσια Διοίκηση», η οποία διοργανώθηκε από την Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, εκτός δημοσίου τομέα θα βρεθούν οι υπάλληλοι των οποίων η ακαταλληλότητα έχει διαπιστωθεί, όσοι είναι υπόλογοι για παραπτώματα και όσοι δεν παρουσιάζονται στην υπηρεσία του.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στις τρεις αυτές κατηγορίες υπαλλήλων ο κ. Μανιτάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα κάνει τα πάντα για να εντοπίσει, να απομονώσει, να αποξενώσει από την τεράστια πλειοψηφία των άξιων υπαλλήλων μερικές χιλιάδες υπαλλήλων, που είναι μετρημένες αλλά δεν μπορούν να καθοριστούν εκ των προτέρων, που είναι αποδεδειγμένα, διαπιστωμένα ακατάλληλοι όπως προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Η ακαταλληλότητα προβλέπεται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, θα διαπιστωθεί με τις νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες επαναλαμβάνω ότι δεν περνάνε από την αξιολόγηση.

Είναι μια διακριτή διαδικασία, η οποία θα γίνει όπως προβλέπει το νομικό μας πλαίσιο, και η κρίση θα γίνει από νομίμως συγκροτημένα υπηρεσιακά συμβούλια.

Εκτός από αυτή την κατηγορία, υπάρχει η κατηγορία των πειθαρχικά υπόλογων. Και εκεί ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει διαδικασίες. Νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες θα τηρηθούν.

Και φυσικά, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όπως προβλέπει ο κώδικας, όσοι οδηγηθούν  στα πειθαρχικά συμβούλια με το ερώτημα της οριστικής παύσης και καταδικαστούν, θα οδηγηθούν στην έξοδο. Όλες οι πειθαρχικές καταδίκες θα κριθούν δεόντως.

Το ίδιο θέλω να πω και για τους υπαλλήλους εκείνους οι οποίοι απουσιάζουν αδικαιολόγητα και μακροχρόνια από την υπηρεσία τους. Πάλι με τις νόμιμες διαδικασίες θα κριθούν από υπηρεσιακά συμβούλια».

Σε σχέση με την αξιολόγηση των δομών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξήγησε πως «βρισκόμαστε πλέον στη μέση και προχωράμε στην ολοκλήρωση των σχετικών εκθέσεων» και συνέχισε λέγοντας: «σύμφωνα με τον οδικό χάρτη μετά το τέλος της αξιολόγησης των δομών θα επακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού. Η προεργασία έχει ξεκινήσει. Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνει».

Πάντως ο κ. Μανιτάκης ξεκαθάρισε ότι «η  αξιολόγηση δεν θα έχει σκοπό τις απολύσεις. Η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις και δεν οδηγεί σε απολύσεις».

Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=227814