Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Απειλούν και βρέφη οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής! Δελτίο τύπου «Ανοιχτής Πόλης» - Ανακοίνωση «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απειλούν και βρέφη οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Με αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε τόσο την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Η. Παναγιώταρος, προς τον υπουργό εσωτερικών, με την οποία ζητούσε να μάθει «τα ακριβή στοιχεία» των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων, που εξυπηρετούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της χώρας, όσο και την ταχύτατη  ανταπόκριση του Υπουργού Ε. Στυλιανίδης με αποστολή εγγράφου αρ. οικ. 37288/1-10-2012 στις αντίστοιχες αποκεντρωμένες διοικήσεις

Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή απειλεί ευθέως μικρά παιδιά και οικογένειες, τη στιγμή που μέλη της πρωτοστατούν σε δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, κλιμακώνοντας τη δολοφονική και συμμορίτικη πρακτική της και είναι γνωστή η θέση  που προεκλογικά εκφωνούσε ο βουλευτής της Η. Παναγιώταρος ότι «θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους».  Είναι επίσης προφανές ότι αγνοεί ότι  σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.

Την ίδια στιγμή, η Χρυσή Αυγή δεν είπε ούτε κουβέντα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για τις περικοπές και τις απολύσεις στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, αποδεχόμενη πλήρως  το αναπόφευκτο της κρίσης και την κοινή γραμμή τρόικας εξωτερικού (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) και εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ότι «δε γίνεται αλλιώς». Δεν την ενδιαφέρει η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών, που θα πλήξει τις ελληνικές οικογένειες έτσι κι αλλιώς. Απλά ψάχνει άλλοθι για να υποστηρίξει το απάνθρωπο και διαστροφικό φυλετικό μίσος της.

Η Ανοιχτή Πόλη απαιτεί από την κυβέρνηση, το δήμο Αθηναίων και το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών να μην προβούν σε καμία τέτοια παραχώρηση προσωπικών στοιχείων στους υπόδικους εγκληματίες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Περιμένουμε ανάλογη στάση και από τη μεριά κάθε δημοκρατικής πολιτικής δύναμης.

Ανακοίνωση «Ανταρσία στις Γειτoνιές της Αθήνας»


Να σταματήσουμε τη συνεργασία μίσους νεοναζί-Στυλιανίδη κατά βρεφών και νηπίων των μεταναστών 

Με έγγραφο της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Στυλιανίδη, ζητά στοιχεία για τα βρέφη και τα νήπια στους παιδικούς σταθμούς κατόπιν ερώτησης στη Βουλή του καταδικασμένου για φασιστικές επιθέσεις βουλευτή της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσή Αυγής. Ο Στυλιανίδης μετατρέπει τη αποκεντρωμένη διοίκηση σε συμπληρωματικό βραχίονα των Ταγμάτων εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που απροκάλυπτα είχαν προαναγγείλει εφόδους σε παιδικούς σταθμούς για να πετάξουν έξω τα παιδιά των μεταναστών.

Την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών πετσοκόβει τα κονδύλια για τους παιδικούς σταθμούς υλοποιώντας τις περικοπές του Μνημονίου, την ώρα που απολύονται εργαζόμενοι και κλείνουν σταθμοί,  οι νεοναζί της Χρυσής  Αυγής τους κάνουν πλάτες στηρίζοντας τις περικοπές και ζητώντας να λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί με ρατσιστικά κριτήρια.

Οι μάσκες έπεσαν για την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Η συνεργασία της ΕΛΑΣ με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα πογκρόμ κατά μεταναστών αλλά και στις επιθέσεις κατά διαδηλώσεων που αξιοποιείται για τον αποπροσανατολισμό της οργής την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα σηκώνουν το ανάστημα ενάντια στα νέα μέτρα-σφαγείο, τώρα βρίσκει νέο πεδίο δόξης λαμπρόν με το πογκρόμ κατά νηπίων και βρεφών στους παιδικούς  σταθμούς.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής αποδεικνύονται για άλλη μια φορά σε πρόθυμο δεκανίκι των κυβερνήσεων και της Τρόικα, των περικοπών, της λιτότητας και της διάλυσης των κοινωνικών δομών που κατάχτησαν οι εργαζόμενοι με αγώνες

Αλήθεια, ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ έχουν δώσει τη συναίνεση τους και σε αυτή τη συνεργασία με τους νεοναζί;

Να απαιτήσουμε την αύξηση της χρηματοδότησης προς τους παιδικούς σταθμούς, το άνοιγμα νέων με προσλήψεις προσωπικού, την ώρα που χιλιάδες γονείς στρέφονται πλέον στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς εξ αιτίας των χτυπημένων εισοδημάτων τους. Να διευρυνθούν τα κριτήρια αποδοχής και να καταργηθούν τα τροφεία. Η λύση είναι η κλιμάκωση των αγώνων μας για να σαρώσουμε τα Μνημόνια, να διαγράψουμε το χρέος και όχι να συνεχίζουμε να πληρώνουμε τους Τραπεζίτες.

Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα σωματεία εργαζόμενων στους Δήμους, την ΑΔΕΔΥ ,την ΓΣΕΕ, ΤΑ Εργατικά Κέντρα, τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια να καταδικάσουν την απόφαση Στυλιανίδη να προχωρήσει  σε ένα απροκάλυπτο ρατσιστικό ερωτηματολόγιο προς τους Παιδικούς Σταθμούς. Σε κάθε περίπτωση αυτό το ρατσιστικό κουρελόχαρτο να αποσυρθεί αμέσως. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με αποφάσεις σωματείων να το πετάξουν στα σκουπίδια.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στη Πανελλαδική Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στη Τεχνόπολη στο Γκάζι την Κυριακή 14 Οκτώβρη για να συζητήσουμε πως θα συντονίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή στο πλευρό όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας που δίνουμε τώρα τη μάχη για να μην περάσουν τα Μνημόνια της λεηλασίας και της φτώχειας.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ

Διαβάστε επίσης: