Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Προβοκάτσια κατά της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. με ανάρτηση της ανακοίνωσής της στο indymedia;

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ενημερώθηκε ότι τοιχοκολλήθηκε (από ποιον άραγε;) η τρισέλιδη ανακοίνωση παραίτησης των μελών της στους τοίχους του κεντρικού κτηρίου της υπηρεσίας εκτυπωμένη από αναδημοσίευσή της στο athens indymedia.

Προσπερνώντας όλα εκείνα τα ανόητα παπαγαλάκια που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους ότι εσκεμμένα η παράταξή μας διοχέτευσε στο athens indymdia την ανακοίνωση αυτή με σκοπό να στοχοποιήσει(!) την υπηρεσία, ξεχνώντας βέβαια την πραγματικότητα, ότι η επιπόλαια κατεύθυνση που θέλουν να προσδώσουν κάποιοι στην υπηρεσία είναι αυτή που μας στοχοποιεί, και ξεπερνώντας το αυτονόητο, ότι τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να παραμείνουν εν κρυπτώ, αντίθετα έτσι κι αλλιώς ήταν θέμα χρόνου να γίνουν ευρύτερα γνωστές, αποφασίσαμε να ψάξουμε το θέμα λίγο παραπάνω.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έκανε εξαντλητική αναζήτηση τόσο στη μηχανή αναζήτησης του athens indymedia, όσο και στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης Google, ώστε να εντοπίσει τη σχετική αναδημοσίευση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Μετά από ώρες αναζητήσεων με όλες τις δυνατές λέξεις και φράσεις κλειδί το αποτέλεσμα ήταν μηδέν. Ούτε η ανακοίνωση ήταν δυνατό να εντοπιστεί, ούτε και οποιαδήποτε αναφορά σε αυτήν.

Τελικά, μετά από το αδιέξοδο στον εντοπισμό της ανακοίνωσης, βρήκαμε τον κωδικό αριθμό της ανάρτησης από το εκτυπωμένο κείμενο στην υπηρεσία και μέσω αυτού εντοπίσαμε επιτέλους τη διεύθυνση όπου βρίσκεται η ανακοίνωσή μας. Και η ανακοίνωσή της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. βρίσκεται στις «κρυμμένες δημοσιεύσεις», όπου τοποθετείται οτιδήποτε η συντακτική ομάδα του indymedia θεωρεί ότι ανεβαίνει από τρίτους με παραπλανητικό σκοπό ή εκ του πονηρού!

Προσέξτε συνάδελφοι τι παιχνίδι προσπάθησαν να στήσουν κάποιοι σε βάρος της Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Για να μπορέσει κάποιος να δει τη σχετική ιστοσελίδα στο indymedia θα πρέπει να γνωρίζει το link, και το link το γνωρίζει μόνο αυτός που ανέβασε την ανακοίνωση. Επίσης για να βρει κάποιος την ανακοίνωση μέσω της αναζήτησης, θα πρέπει να γνωρίζει τον αριθμό ανάρτησης, αριθμό που γνωρίζει μόνο κάποιος που ήδη έχει επισκεφθεί τη σελίδα. Διαφορετικά θα πρέπει να μπει στις "κρυμμένες σελίδες" του athens indymedia και να κάνει αναζήτηση σελίδα-σελίδα ανάμεσα σε εκατοντάδες τίτλους αναρτήσεων μέχρι να εντοπίσει αυτή που τον ενδιαφέρει. Για να μπει κάποιος σε αυτή την ενότητα του indymedia είναι προφανές ότι γνωρίζει τι ψάχνει, δηλαδή οι κύριοι που μπήκαν στον «κόπο» να τοιχοκολλήσουν την ανακοίνωσή μας εκτυπωμένη από το indymedia, ήξεραν πολύ καλά πού να ψάξουν. Στην αναδημοσίευση της ανακοίνωσής μας δηλαδή δεν έχει πρόσβαση ο χρήστης που επισκέπτεται το athens inmdymedia, παρά μόνο αν την αναζητήσει εξαντλητικά στις «κρυμμένες δημοσιεύσεις», όπου μπαίνουν όλα τα άρθρα που δεν συνιστούν αντιπληροφόρηση, αλλά αντίθετα υπάρχει υπόνοια ότι μπαίνουν σκόπιμα είτε από ακροδεξιούς είτε από άλλους εγκάθετους με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων και την παραπληροφόρηση! Επιπλέον, για να μπει κάποιος επισκέπτης του site σε αυτή την ενότητα πρέπει να απαντήσει θετικά στο μήνυμα: «ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε αυτό το τμήμα του site βρίσκονται ψευδείς, συκοφαντικές και παραπλανητικές δημοσιεύσεις και ΟΧΙ αντιπληροφόρηση. Θές σίγουρα να συνεχίσεις;»

Και η κρυμμένη ανακοίνωση έχει τη μορφή που ακολουθεί, δηλαδή είναι επίτηδες δυσδιάκριτη ώστε να μην είναι εύκολα αναγνώσιμη από τους επισκέπτες του indymedia, με σκοπό να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση ή παραπλανητική δημοσίευση:
Η ανακοίνωση της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στις κρυμμένες σελίδες του indymedia

Η εκτύπωση που έκαναν βέβαια οι κύριοι που τοιχοκόλλησαν την παραπάνω δημοσίευση στην υπηρεσία δεν συμπεριλάμβανε το πλήρες φόντο, αλλά εξαρχής ο σκοπός τους ήταν να σας παραπλανήσουν.

Επίσης χαρακτηριστικό του γεγονότος ότι η ανακοίνωση πέρασε πρακτικά απαρατήρητη είναι και το ότι κανένας από τους ελάχιστους επισκέπτες του site που την είδαν δεν μπήκε στον κόπο να σχολιάσει ή να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά σε αυτή, ακριβώς επειδή θεωρήθηκε προβοκατόρικη.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποιοι έχουν πανικοβληθεί και προσπαθούν να καλλιεργήσουν «κλίμα» κατά της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. μετά την έκταση που πήρε η ανακοίνωση-καταγγελία μας για τις μεθοδεύσεις της ΔΑΚΕ μαζί με υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής (διευκρινίζουμε ότι το επίσημο κόμμα δεν έχει καμία σχέση), αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, και παρουσιάζοντάς ότι η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. είναι αυτή που στοχοποιεί την υπηρεσία στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο! Συνάδελφοι, δείτε το προφανές: Αυτό που στοχοποιεί τη δημοτική αστυνομία στον αναρχικό χώρο είναι οι επιπόλαιες αποφάσεις που παρά λίγο να πάρει ο σύλλογος στη γενική συνέλευση. Κάθε απόφαση που λαμβάνεται πρέπει να εξετάζεται υπό το πρίσμα όλων των συνεπειών της, αλλά αυτοί που σας έθεσαν το ψεύτικο δίλημμα «σώμα ή απόλυση» φρόντισαν να σας αποκρύψουν την ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο της επιπλέον στοχοποίησης. Γιατί η απόφαση για αναβάθμιση σε σώμα για μια υπηρεσία Ο.Τ.Α. με λήψη πρόσθετου εξοπλισμού και «ότι άλλο απαιτείται για την ορθή εκτέλεση των αρμοδιοτήτων» δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να περάσει εν κρυπτώ ή ασχολίαστη από τον αναρχικό χώρο!

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. καταγγέλλει την προβοκάτσια που στήθηκε εις βάρος της και επιπλέον αναρωτιέται αν με τα χρήματα του συλλόγου που εσείς συνεισφέρετε εκτυπώθηκε η έγχρωμη τρισέλιδη  ανακοίνωση σε μέγεθος Α3 ώστε να κάνουν κάποιοι την προπαγάνδα τους. Καλούμε αυτούς που ανάρτησαν την ανακοίνωση να την αποσύρουν μόνοι τους! Αν το Σ.Δ.Α.Α. δεν έχει καμία σχέση με την τοιχοκόλληση αυτή, ας μεριμνήσει για την απομάκρυνση της ανακοίνωσης από τους τοίχους της υπηρεσίας. Το προεδρείο του Σ.Δ.Α.Α. μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την ανυπόγραφη τοιχοκόλληση της ανακοίνωσής μας στην υπηρεσία και δεν έχουμε κανένα(;) λόγο να μην τους πιστέψουμε. Μας γνωστοποίησε επίσης ότι συγκεκριμένα άτομα τους υπέδειξαν την ανακοίνωση στο indymedia.


Πέρα όμως από την προσπάθεια προβοκάτσιας που εξυπηρετεί μόνο σκοπούς συγκεκριμένων κέντρων και έχει σκοπό να αποσπάσει τους συναδέλφους από το σάλο και το θόρυβο που προκάλεσε η ανακοίνωσή μας, τόσο εντός δήμου Αθηναίων, όσο και ευρύτερα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό το εξής.

Οποιαδήποτε απόφαση σε σχέση με την εξέλιξη της υπηρεσίας δεν είναι ένα κρυφό θέμα ανάμεσα στα 959 μέλη του Σ.Δ.Α.Α. αλλά αφορά τόσο τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις που αντιπροσωπεύουν τους δημότες της Αθήνας που τους ψήφισαν, όσο και όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς αστυνομικούς στην Ελλάδα, καθώς τέτοιες αποφάσεις δεν έχουν τοπικό -αθηναϊκό- χαρακτήρα. Αφορά το θεσμικό δευτεροβάθμιο όργανο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αφορά πρωτίστως την Κ.Ε.Δ.Ε. που έχει τον πρώτο λόγο στις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατ' επέκταση αφορά τα κόμματα του κοινοβουλίου γιατί αυτά νομοθετούν. Είναι γελοίο να νομίζουν κάποιοι ότι θα αλλάξει μορφή η υπηρεσία από τη μια μέρα στην άλλη επειδή το ζήτησε ένας πρωτοβάθμιος σύλλογος, και ότι αυτό θα γίνει κρυφά και ότι η κατεύθυνση αυτή θα περνούσε ασχολίαστη ή απαρατήρητη από το σύνολο των εμπλεκομένων. Είναι αφελείς όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Η Ε.ΚΕ.Δ.Α. δεν μπορεί να επιβάλλει καμία λογοκρισία ούτε στο indymedia, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα σε σχέση με την αναδημοσίευση των ανακοινώσεών της. Οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων είναι δημόσιες, ας μην κοροϊδευόμαστε. Ήταν χρέος της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. να ενημερώσει ανοιχτά για τα τεκταινόμενα με την ανάρτηση της ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της ώστε να λάβουν όλοι τη σχετική πληροφόρηση. Συνάδελφοι στην Αθήνα που δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να παραστούν στη συνέλευση, συνάδελφοι της επαρχίας, οι παρατάξεις στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, η δημοτική αρχή και οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι λοιποί επισκέπτες της ιστοσελίδας μας... Και ας μην παραβλέπουν οι συνάδελφοι ότι τις φωτογραφίες από επιχειρήσεις στην ΑΣΟΕΕ και στο Θησείο που στοχοποιούν συναδέλφους αλλά και όλη την υπηρεσία δεν είναι η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ούτε κάποιος άλλος συνάδελφος που τις ανέβασε. Ας μην υποτιμούν λοιπόν ότι πάντα υπήρχε και υπάρχει ενδιαφέρον στον αντιεξουσιαστικό χώρο για τα τεκταινόμενα στη δημοτική αστυνομία.

Αλήθεια συνάδελφοι, ποιοι είναι αυτοί που πάντα διαμαρτύρονταν για τη στοχοποίηση της υπηρεσίας, είτε λόγω των επιλογών της διοίκησης, είτε λόγω πράξεων μεμονωμένων συναδέλφων; Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. δεν ήταν αυτός που πάντα κατήγγειλε αυτή την πρακτική; Συνάδελφοι, η αλήθεια είναι μπροστά στα μάτια σας αλλά κάποιοι σας χειραγωγούν ώστε να μην την βλέπετε. Αυτοί που σήμερα ανησυχούν για τη στοχοποίηση της υπηρεσίας, ας ανατρέξουν στις ανακοινώσεις της παράταξης για το υπαίθριο εμπόριο. Για τις επιχειρήσεις στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.. Για τη δημιουργία Τμήματος της ΕΛ.ΑΣ. εντός του κτηρίου της υπηρεσίας μας. Ας ανατρέξουν στη καταγγελία της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στο δημοτικό συμβούλιο για παράνομο οπλισμό. Τι έγινε ξαφνικά, μέσα στον Οκτώβριο του 2012 και ανησύχησαν κάποιοι άλλοι για τη στοχοποίηση της υπηρεσίας, ενώ μέχρι σήμερα επί σειρά ετών έδειχναν πλήρη ανοχή για οποιαδήποτε τέτοια πρακτική;

Δεν πειράζει όμως. Η προβοκάτσια αυτή, μπορεί να αποφέρει και κάτι καλό (εκτός το ξεγύμνωμα αυτών που την επιχείρησαν). Είναι η ώρα να αντιμετωπιστεί το όλο θέμα της «αναβάθμισης» -όπως την εννοούν συγκεκριμένοι κύκλοι- της υπηρεσίας στο συνολικό της φάσμα. Τι απειλές ενέχει, ποια κεκτημένα διακυβεύονται....Όμως με τη μεθόδευση μέσα από τη στημένη γενική συνέλευση και τις προτάσεις που ψηφίστηκαν 15 λεπτά μετά τη διατύπωσή τους, ο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι σίγουρος ότι καμία εκτεταμένη συζήτηση δεν πρόκειται να γίνει. Γιατί η συνολική πληροφόρηση των συναδέλφων και η εκτεταμένη διαβούλευση αντίκειται στους ιδιοτελείς σκοπούς κάποιων κύκλων που το μόνο που τους νοιάζει είναι οι προσωπικές τους φιλοδοξίες και η γραμμή που τους ορίζουν τα κομματικά τους γραφεία. Αν δεν θέλετε να σας συμπεριφέρονται ως υποχείρια τους αυτοί οι κύκλοι, στο χέρι σας είναι να τους σταματήσετε!