Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον εμπαιγμό στους υπαλλήλους ΟΤΑ με τα προσχώματα στην καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 1252

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Δεν έχει τέλος η συνεχιζόμενη και θρασύτατη πλέον προσπάθεια απαξίωσης και εξευτελισμού του θεσμού αλλά και των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν ήταν αρκετό το ότι οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. έφεραν σε πέρας δύο εκλογικές αναμετρήσεις έναντι εξευτελιστικής αμοιβής σε αντίθεση με άλλους κλάδους εργαζομένων, δημιουργούν τώρα προσχώματα στην καταβολή του ευτελούς ποσού που προέβλεπε η κοινή Υπουργική Απόφαση για την εκλογική αποζημίωση.

Αφού «κατάφεραν» με την πολιτική που ασκούν να φέρουν σε αργό οικονομικό θάνατο τους Δήμους, τώρα προκειμένου να μεταβιβαστούν τα χρήματα των εργαζομένων ζητούν «άκουσον άκουσον…» ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ !!!

Τη στιγμή που οι περισσότεροι Δήμοι αντιμετωπίζουν το φάσμα του «ΛΟΥΚΕΤΟΥ» η τρικομματική συγκυβέρνηση, αποδεικνύοντας το πόσο αφερέγγυα είναι, προσφεύγει σε «φθηνά τερτίπια» προκειμένου να μην καταβάλλει καν τα εξευτελιστικά ποσά που υποσχέθηκε.

Και αυτό όταν οι υπόλοιποι κλάδοι εργαζομένων που απασχολήθηκαν στις εκλογές δεν αντιμετωπίστηκαν με αυτόν τον τρόπο. Θα πρέπει οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να καταλάβουν πως στόχος δεν είναι η εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά η κλιμακούμενη απαξίωση του θεσμού με στόχο το τελικό ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των υπηρεσιών που οι Ο.Τ.Α. προσφέρουν στους πολίτες… !!!

Μιας και από ότι διαφαίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξαναγίνουν εκλογές, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα ξεχάσουν την εξευτελιστική συμπεριφορά του κράτους απέναντι τους και θα συμπεριφερθούν αναλόγως.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος      Γιάννης Τσούνης