Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.

Αθήνα, 14.9.2011
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:322

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι χθεσινές ανακοινώσεις, εκπροσώπων της Κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας ότι η Κυβέρνηση και η Τρόικα, θα χρησιμοποιήσουν τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο.

Η επέκταση του θεσμού και στο χώρο των Ο.Τ.Α., για όσους υπαλλήλους δεν κάνουν μετάταξη, αλλά και η ανάλογη αντιμετώπιση του προσωπικού του στενού Δημόσιου Τομέα, που μετά τις προωθούμενες καταργήσεις οργανικών μονάδων Διευθύνσεων και Τμημάτων, μπορεί να θεωρηθεί ως πλεονάζον, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης να καταστρατηγήσει ακόμη και το Σύνταγμα και να οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, η ελληνική κοινωνία, με τον αγώνα μας, μπορούμε να αποτρέψουμε τις νέες αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που θα οδηγήσουν σε χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο, οδηγώντας τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά σε κατάρρευση και διάλυση.
Στα πλαίσια αυτά, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., θα συνεδριάσει την Παρασκευή 16/9/2011, για να αποφασίσει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις.

Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου