Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Παρέμβαση ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Υπ.Οικονομικών για τα δάνεια που αδυνατούν να πληρώσουν οι υπάλληλοι

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2011
Αριθμ. Πρωτ.: 918


Προς:
Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Νίκης 5-7
101 80 – Αθήνα

Κύριε Υπουργέ,

Όπως είναι γνωστό ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. είχε συνάψει δάνεια-στεγαστικά ή κατασκευαστικά-με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Όλοι επίσης γνωρίζουμε ότι με βάσει τους προγραμματισμούς που ο κάθε εργαζόμενος έκανε, πολλοί απ’ αυτούς τους εργαζόμενους είχαν πάρει και καταναλωτικά δάνεια από τις Ιδιωτικές Τράπεζες.
Επειδή τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν βίαιες, δραματικές και απρόβλεπτες αλλαγές στα εισοδήματά μας, επειδή αυτή την περίοδο με τις αναδρομικές περικοπές που γίνονται στους εργαζόμενους, με βάσει τα μέτρα που πάρθηκαν ενάντια στα εισοδήματά μας από το ενδιάμεσο πρόγραμμα και τους εφαρμοστικούς Νόμους που ακολούθησαν και τέλος επειδή, με βάσει τις πληροφορίες με το νέο μισθολόγιο σχεδιάζονται και νέες περικοπές, υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις και δεν μπορούν να καταβάλουν τις δόσεις των δανείων τους.

Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος η  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά:

1.       Το πάγωμα της καταβολής των δόσεων, χωρίς καμιά επιβάρυνση, μέχρι τέλος του χρόνου και την επέκταση της μη καταβολής τους και μετά στις περιπτώσεις αυτές που βεβαιωμένα, με βάσει το οικογενειακό τους εισόδημα, δεν μπορούν να τις καταβάλουν.

2.       Την επιμήκυνση της αποπληρωμής όλων των κατηγοριών των δανείων, με δραστική μείωση του ύψους των δόσεων και των επιτοκίων.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος Ιωάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου