Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Επίθεση σε συναδέλφους στην οδό Ρηγίλλης από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ!

Επίθεση δέχθηκαν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου δύο συνάδελφοι της Διεύθυνσης Ελεγχόμενης Στάθμευσης στην οδό Ρηγίλλης, λίγο πιο πέρα από τα παλιά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Οι συνάδελφοι εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στη Ζώνη 1 του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης όπου βρίσκεται και η οδός Ρηγίλλης. Ξαφνικά άτομα που εξήλθαν από τα γραφεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας (όπου όπως πληροφορηθήκαμε αργότερα γινόταν σύσκεψη συνδικαλιστών της Δ.Α.Κ.Ε.) και αντιλήφθηκαν ότι είχαν βεβαιωθεί παραβάσεις στα οχήματά τους -αφού είχαν σταθμεύσει χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου τέλους ή σε θέσεις όπου απαγορεύεται η στάθμευση- πλησίασαν τους δημοτικούς αστυνομικούς και άρχισαν να τους προπηλακίζουν και να τους σπρώχνουν. Σε μικρό χρονικό διάστημα οι συνάδελφοι βρέθηκαν περικυκλωμένοι ούτε λίγο ούτε πολύ από 50 άτομα οι οποίοι εξύβριζαν τα θεία, τις οικογένειες των δημοτικών αστυνομικών και τους ίδιους, αλλά και τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Εκτός από την τρομερή ελληνική μαγκιά 50 άτομα να τα βάλουν με  2 άτομα που απλά έκαναν τη δουλειά τους, ένας ιδιαίτερα θρασύδειλος από αυτούς επιτέθηκε στον ένα δημοτικό αστυνομικό και τον χτύπησε ενώ ο συνάδελφος είχε γυρισμένη πλάτη. Τόσο πολύ «άντρας» ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ! Το επεισόδιο θα έπαιρνε μεγαλύτερη έκταση αν ένας από τους παριστάμενους που εργάζεται σε γειτονικό κτίριο δεν απομάκρυνε τους πιο θερμοκέφαλους την ώρα που κατέφθαναν περιπολικά προς ενίσχυση των συναδέλφων. Σημειώνεται ότι όλο το επεισόδιο εκτυλίχθηκε παρουσία περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. του οποίου το πλήρωμα ουδέποτε επενέβη, παρά τα αυτόφωρα τελούμενα αδικήματα που λάμβαναν χώρα ενώπιόν τους.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση σε συναδέλφους από συνδικαλιστικά στελέχη και καλεί τη Δ.Α.Κ.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας να πάρει θέση για τη συμπεριφορά των στελεχών της παράταξής της. Παράλληλα εκφράζει τη θλίψη της για το γεγονός ότι οι συνάδελφοι που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο δεν μας ενημέρωσαν για το περιστατικό, ενώ μάς είναι άγνωστο αν ενημέρωσαν και το σωματείο. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ενημερώθηκε εκ των υστέρων από τρίτους.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. με την ευκαιρία θέλει να μεταφέρει καταγγελία συναδέλφων ότι η πλευρά του οικοδομικού τετραγώνου μπροστά στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας αν και σύμφωνα με τη μελέτη για το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης έχει οριστεί ως χώρος στάθμευσης με πληρωμή και παρά το γεγονός ότι έχουν διατεθεί πολλές ειδικές για το κόμμα (να υποθέσουμε για λόγους ασφαλείας), εντούτοις στις πράξεις του δημοτικού συμβουλίου για την ελεγχόμενη στάθμευση δεν συμπεριλήφθηκε το επίμαχο κομμάτι, καθιστώντας το έτσι το μοναδικό σημείο εντός ζωνών ελεγχόμενης στάθμευσης στο οποίο υπάρχει ατελής στάθμευση. Να υποθέσουμε δώρο της τότε πολιτικής ηγεσίας του Δήμου Αθηναίων στα μέλη του κόμματος; Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. θα απευθύνει ερώτημα στον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας για την ορθότητα της καταγγελίας και αν ευσταθεί θα ζητήσει εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα από τη μελέτη της ελεγχόμενης στάθμευσης και βάσει ποιου σκεπτικού υπάρχει ατελής στάθμευση στο σημείο, το μοναδικό στις 12 ζώνες εφαρμογής του συστήματος! Επίσης για ποιο λόγο δεν έχουν ανακληθεί οι ειδικές θέσεις που είχαν διατεθεί στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αφού αυτό έχει μετακομίσει στη Λεωφόρο Συγγρού, καθώς και αν έχουν εκδοθεί οι ειδικές κάρτες στάθμευσης που ορίζουν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τις θέσεις αυτές.

Για τους μη γνωρίζοντες να ενημερώσουμε ότι ο οδός Ρηγίλλης αστυνομεύεται καθημερινά πρωί-απόγευμα από τον Νοέμβριο του 2006 στο πλαίσιο ελέγχου του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης. Είναι το πρώτο σοβαρό περιστατικό που γίνεται στην περιοχή, και μας προκαλεί θλίψη, αμηχανία και θυμό ότι πρωτεργάτες στο επεισόδιο ήταν «επιφανή» συνδικαλιστικά στελέχη της δήθεν αντιμνημονιακής Δ.Α.Κ.Ε. που τη μαγκιά που δεν έχουν να ορθώσουν στην κυβέρνηση την υψώνουν σε εργαζομένους, για το συμφέρον των οποίων θα όφειλαν να μάχονται. Είναι λυπηρό συνδικαλιστές (με ακριβά κιόλας αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες!) να προτάσσουν την ιδιότητά τους όχι για να διεκδικήσουν κάτι για τους εργαζομένους, αλλά για να διεκδικήσουν ατέλεια για τους εαυτούς τους και ασυλία στις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Όσο για το ποιόν τους, η εξύβριση των θείων και των οικογενειών των υπαλλήλων νομίζουμε τα λέει όλα. Ελπίζουμε το Γραφείο Δημάρχου που χειρίζεται την υπόθεση να κάνει όλες τις δέουσες ενέργειες για να δικαιωθούν οι υπάλληλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου