Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

«Εγώ, μία εκ των διαρκώς καθυβριζόμενων Δημοσίων Υπαλλήλων», άρθρο-απάντηση στις δηλώσεις Λοβέρδου

Στην εκπαιδευτική πύλη alfavita.gr δημοσιεύθηκε επιστολή-απάντηση της εκπαιδευτικού Σοφίας Λαμπίκη στις φαιδρές -στην καλύτερη περίπτωση- δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Το θέμα αναδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Το Ποντίκι" απ' όπου ξεκίνησε η αναπαραγωγή του σε εκατοντάδες σελίδες στο διαδίκτυο. Εμείς το εντοπίσαμε στο συναδελφικό ιστολόγιο megalo-limani.

Ακολουθεί η επιστολή, της οποίας προηγούνται κάποια σχόλια από την εφημερίδα "Το Ποντίκι".Ο Αντρέας ο αντρείος και μια "πληρωμένη" απάντηση

Από το Μαρικάκι

Ο Αντρέας δεν είναι κανάς τυχαίος, είναι ένας πρώτης τάξεως δελφίνος. Και είναι και αντρείος, το λέει και τ’ όνομά του. Δεν φοβάται ο άνθρωπος να πει τα πράγματα πως έχουν, ειδικά όταν το θέμα δεν είναι το εκάστοτε αντικείμενό του. Ο «δεν μασάω τα λόγια μου» υπουργός όχι μόνο δεν μασάει αλλά τα ξερνάει κιόλας σαν οχετός. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός αυτές τις εποχές. Πρώτα ήταν ο Πάγκαλος, τώρα ο Μπένι. Καλύτεροι είναι αυτοί; Δεν κατάλαβα.

Άλλωστε ο Αντρέας, ξέρει και τα μέτωπα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να αποδεχτούν τη μοίρα τους, ακόμα κι αν υπήρξαν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και χάρη στη δική τους καλή προαίρεση ή και εθελοτυφλία κυβερνάει.

Κυρίως όμως, οι ΠΑΣΚίτες πρέπει επιτέλους να αποδεχτούν ότι το δημόσιο είναι σε φάση συρρίκνωσης, δραματικής συρρίκνωσης, τελεία και παύλα. Κάπως πρέπει να τους κατατροπώσει προληπτικά την ώρα που γίνεται όλο και πιο δύσκολο για αυτούς να σιωπούν μπροστά στο οφθαλμοφανές, με την οργή τριγύρω να ξεχειλίζει. Ένα παράδειγμα των ημερών, η ΠΑΣΚ των δασκάλων και νηπιαγωγών  δεν έλαβε μέρος στην συνδιάσκεψη για την 37η επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη και μια εβδομάδα μετά σε νέα της ανακοίνωση δηλώνει τον «πλήρη διαχωρισμό της παράταξης από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική».

Από την άλλη ένα μέτωπο είναι το Σύνταγμα της χώρας. Την απέχθειά του την εκδήλωσε προχθές, και ως την αναθεώρηση, αν μέχρι τότε δεν μας έχουν βρει τα χειρότερα, με σοφιστείες και με ρητορείες πρέπει να στρωθεί το έδαφος για τη συνταγματοποίηση της πολιτικής των μνημονίων. Να μην είναι και εκτός νομιμότητας οι άνθρωποι...

Στο μεταξύ σας προτρέπω να διαβάσετε την παρακάτω επιστολή – απάντηση προς τον «δεν μασάω» υπουργό μιας εκπαιδευτικού η οποία  θέλησε να ακολουθήσει το «παράδειγμά του» και να μη «μασήσει» τα λόγια της. Την αλιεύσαμε από την εκπαιδευτική πύλη alfavita.gr:


Το Σύνδρομο του Πάγκαλου

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι «το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων, που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν».(από τον Τύπο)

Είμαι μία εκ των διαρκώς καθυβριζόμενων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Υπηρετώ την Εκπαίδευση 12 χρόνια. Έχω αξιολογηθεί πολλάκις από τους μαθητές μου, τους συναδέλφους, τους προϊσταμένους μου, τις τοπικές κοινωνίες, όπου δούλεψα, ως τουλάχιστον επαρκής.

Δεν είναι δική μου ευθύνη που το Κράτος είναι ανίκανο, ως αμιγώς κομματικός μηχανισμός που είναι, να θέσει αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης και μάλιστα αδικούμαι απ΄ αυτήν τη πρακτική.

Έζησα και δούλεψα 4 χρόνια στα Ψαρά που ο υπουργός αγνοεί κατά που πέφτουν.

Έχω δουλέψει πριν το Δημόσιο 16 χρόνια στον Ιδιωτικό τομέα όπου και σε όλες τις εργασίες που έκανα αξιολογήθηκα θετικά.


Πληρώνω κανονικά τους φόρους μου 30 χρόνια, δεν χρηματοδοτήθηκα ως ΜΚΟ, δεν έλαβα κρατική επιδότηση κανενός τύπου όταν έρρεε το χρήμα, δεν πήρα δωράκι από υποβρύχιο ούτε αντάλλαξα λίμνη με τη Μονή Βατοπεδίου.

Έχω εργαστεί σε ΟΛΕΣ τις δουλειές από που πέρασα ,εκτός ωραρίου και πέραν αμοιβής, όταν υπήρξε ανάγκη (στο Δημόσιο δεν είχα ούτε καν την ηθική επιβράβευση).

Δεν έχω κάνει στη θητεία μου στο Δημόσιο ούτε μία ώρα αμειβόμενου ιδιαίτερου μαθήματος σε μαθητή.

Μού έχουν γίνει τους τελευταίους 20 μήνες, 5 περικοπές οριζόντιου τύπου στις αμοιβές μου που ως εκπαιδευτικού είναι οι χαμηλότερες στο Δημόσιο και αυτή τη στιγμή είναι χαμηλότερες του αντίστοιχου συναδέλφου σε ιδιωτικό σχολείο.

Λοιδορούμαι συστηματικά από ανθρώπους που δεν έχουν πληρώσει ποτέ φόρο, ζουν πάμπλουτα και λένε ότι "δεν γουστάρουν να με πληρώνουν πια".

Ο μόνιμος χαρακτηρισμός που μου αποδίδεται είναι "κοπρίτης".

Με το νέο μισθολόγιο θα φτάσω στα όρια της εξαθλίωσης και με την εργασιακή εφεδρεία δεν μου επιτρέπεται καν να απολυθώ απευθείας, να πάρω την αποζημίωση μου καθώς και ό,τι έχω αποδώσει για το εφάπαξ μου και να φτιάξω μια δουλειά δική μου έξω, στην αγορά.

Σήμερα ο Λοβέρδος συλλήβδην με έβαλε στους αποδιοπομπαίους τράγους που ευθύνονται για τα πάντα σ΄ αυτή τη χώρα...

Ο κος υπουργός δεν έχει αξιολογηθεί ποτέ στην Ελλάδα για το έργο το δικό του και των κυβερνήσεων του κόμματός του που διέλυσαν τη χώρα (παρακαλώ να μην μου φέρετε ως επιχείρημα ότι αξιολογείται δια της ανά τετραετίας ψήφου διότι θα καγχάσω)

Κε υπουργέ είμαι σίγουρη ότι εάν τα μέλη των κυβερνήσεων σας έδιναν στον ΑΣΕΠ η πλειονότης ούτε κλητήρες δεν θα διοριζόσασταν.

Όμως , 20 μήνες τώρα, σας αξιολογεί η τρόικα ,ο δικός σας ΑΣΕΠ, και σας έχει αξιολογήσει ως άχρηστους αλλά σας διατηρεί στην εξουσία ως βολικούς και ταπεινούς υπαλλήλους.

Αγαπητέ υπουργέ που πάσχετε από σύνδρομο αδικημένου καλλιτέχνη μελοδραματικής ταινίας, θα σας έπρεπε μία μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση καθώς και αστική αγωγή για αποζημίωση αλλά οι φοβερές συνδικαλιστικές μας ενώσεις δεν διαθέτουν μήτε τμήμα νομικής υποστήριξης, αφού χρόνια τώρα αποτελούν το αριστερό σας χέρι.


Σας παραδίδω στη χλεύη των σκεπτόμενων ανθρώπων και των έντιμων εργαζόμενων γνωρίζοντας ότι όλοι οι μικροαστοί νοικοκυραίοι θα επικροτήσουν με ζητωκραυγές τις ισοπεδωτικές επικοινωνιακές τακτικές.

Θα σας έλεγα : Ντροπή σας , αλλά η έννοια της ντροπής προϋποθέτει την ύπαρξη Αρχών και Συνείδησης που ως φαίνεται δεν διαθέτετε.

Εγώ πάντως δεν θα ξεχάσω τους δραματικούς λίβελους σας-άξιους δευτεροκλασσάτου ηθοποιού- και θα σας αναμένω όταν θα έχει παρέλθει η Εξουσία απ΄τα χέρια σας και θα φτάσει η ώρα της αληθινής λαϊκής αξιολόγησής σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου