Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη σημερινή συγκέντρωση με σύνθημα: «Καίμε τα χαράτσια»


Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2011
 Αριθμ. Πρωτ.: 909

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε για το επόμενο χρονικό διάστημα κινητοποιήσεις ενάντια στην ακραία νεοφιλελεύθερη και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τους Ο.Τ.Α., νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέους φόρους και χαράτσια. 

          Η πρώτη κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει την ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011, με την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, στις 12:00 το μεσημέρι, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ. Στη συγκέντρωση θα λάβουν μέρος τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και τα συνδικαλιστικά στελέχη των Συλλόγων Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Αττική, καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. που έχουν ολοκληρώσει τη βάρδια εργασίας τους ή εργάζονται σε απογευματινές και βραδινές βάρδιες.

          Το σημείο συγκέντρωσης είναι συμβολικό (Πλατεία Κλαυθμώνος) και αποσκοπεί στο να δοθεί έμφαση στην κατηγορηματική αντίθεση και καθολική αντίδραση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε κάθε απόλυση εργαζόμενου ή εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας που οδηγεί επίσης σε απολύσεις. Οι εργαζόμενοι θα παλέψουν ταυτόχρονα κατά των μεθοδεύσεων για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

          Μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου συμβολικά οι εργαζόμενοι θα κάψουν ειδοποιητήρια για τον έκτακτο κεφαλικό φόρο. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Πόσο μάλλον να πληρώσουν τα νέα χαράτσια που τους επιβάλλει η κυβέρνηση και μάλιστα με την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου