Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Συμβαίνουν και αλλού: Πιάστηκαν στα χέρια αστυνομία και παράνομοι μικροπωλητές στο Παρίσι

24.08.2011

300 περίπου παράνομοι μικροπωλητές συγκεντρώνονται κάτω από τον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι. Την Κυριακή ορισμένοι από αυτούς επιτέθηκαν σε περιπολικό. Αποτέλεσμα συμπλοκή εκατοντάδων μικροπωλητών και αστυνομικών.


Η πρωτοφανής συμπλοκή αστυνομικών και παράνομων μικροπωλητών έγινε μπροστά στους χιλιάδες έκπληκτους τουρίστες και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών. Για τους μικροπωλητές δεν υπάρχουν στοιχεία.

Ο επικεφαλής αστυνομικός διευθυντής της περιοχής Jean-Louis Fiamenghi δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι εκατοντάδες μικροπωλητές θα αντιμετωπιστούν πιο αυστηρά.

Εξάλλου υπάρχει σχετικός νόμος που διαβαθμίζει την παράνομη πώληση στους δρόμους των πόλεων σε αδίκημα. Δηλαδή απειλούνται όλοι οι μικροπωλητές με σύλληψη και φυλάκιση.

70% πτώση του τζίρου στους εμπόρους λόγω των μικροπωλητών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας συλλαμβάνονται καθημερινά γύρω στους 50 με 60 μικροπωλητές, οι οποίοι μεταφέρουν και πουλάνε εκατοντάδες κιλά σουβενίρ, τα οποία καταστρέφονται κατ’ εντολή της εισαγγελίας.

Τα σουβενίρ, από αναπτήρες με τον πύργο του Άιφελ μέχρι μαντήλια και τσάντες, κοστίζουν γύρω στο ένα τρίτο της κανονικής τους τιμής και είναι απομιμήσεις από την Κίνα. Η ποιότητά τους είναι ευτελής, αλλά οι τουρίστες δεν ενδιαφέρονται οπωσδήποτε για την ποιότητα. Η εφημερίδα Le Parisien δημοσίευσε πρόσφατα καταγγελία εμπόρου σουβενίρ, ότι λόγω των παράνομων μικροπωλητών έπεσε ο τζίρος του κατά 70%.

Ο πύργος του Άιφελ δέχεται γύρω στα 7 εκατ. επισκέπτες το χρόνο. Γι’ αυτό ακριβώς είναι το πιο αγαπητό αξιοθέατο του Παρισιού και συγκεντρώνει τόσους πολλούς μικροπωλητές, οι οποίοι είναι συνήθως παράνομοι μετανάστες από την Αφρική, αλά και την Ασία και την Ανατ. Ευρώπη. Συνήθως οι 300 μικροπωλητές στον πύργο του Άιφελ μόλις εμφανιζόταν η αστυνομία το έσκαγαν μαζί με την «πραμάτεια» τους για να επιστρέψουν σε μισή ώρα πάλι και να συνεχίσουν την πώληση.

Από την Κυριακή το παιχνίδι αυτό τέλειωσε. Η αστυνομία καραδοκεί και συλλαμβάνει αμέσως όποιον επανέρχεται στο χώρο γύρω από τον πύργο του Άιφελ. Τέρμα με την ανοχή και τα στραβά μάτια.

DPA / Spiegel-online / Βιβή Παπαναγιώτου

Υπεύθ. σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου