Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Π.Ο.Υ.Ε.Φ. για τη δυνατότητα παραμονής στο προηγούμενο ασφαλιστικό καθεστώς & την επιστροφή της παρακράτησης του ΜΤΠΥ για τους πρώην Δ.Α.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Π.Ο.Υ.Ε.Φ. που επιβεβαιώνει επίσημα όσα είχαμε γράψει περί της δυνατότητας επιλογής ασφαλιστικού φορέα για τους δημοτικούς αστυνομικούς που μετατάχθηκαν στα καταστήματα κράτησης. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι έγινε δεκτή η γνωμοδότηση της εργατολόγου Μαρίας-Μαγδαληνής Τσίπρα, αλλά από τη διατύπωση επιβεβαιώνεται μόνο το σκέλος ως προς την επιλογή ασφαλιστικού φορέα, χωρίς να γίνεται μνεία στην επιστροφή της προσωπικής διαφοράς. Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)

Κορυδαλλός 06/11/2014
Αρ. Πρωτ: 768

Μετά από συνεχόμενε επαφές του Προεδρείου της Π.Ο.Υ.Ε.Φ με υπηρεσιακούς παράγοντες του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων αλλά και του Τμήματος Μισθοδοσίας και Τμήματος Προσωπικού του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με τις διαφορές, που προκύπτουν στη μισθοδοσία των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, που μετατάχθηκαν, μέσω του προγράμματος κινητικότητας, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως Εξωτερικοί Φρουροί, καθώς και το ύψος των κρατήσεων που διενεργούνται στη μισθοδοσία αυτών, μετά την υπαγωγή τους στην υποχρεωτική ασφάλεια του Μ.Τ.Π.Υ. έγινε δεκτή η γνωμοδότηση της εργατολόγου κας Τσίπρα, που έγινε κατά παραγγελία της ομοσπονδίας μας.

Αυτό συνεπάγεται ότι με την έκδοση της απόφασης μετάταξης των συναδέλφων που προέρχονται από τη Δημοτική Αστυνομία, θα είναι δυνατή η χρήση της διάταξης της παρ. 17 του ά. 4 του ν.3513/2006 η οποία επιτρέπει την επιλογή ταμείου επικουρικής ασφάλισης, και κατ’ επέκταση την εξαίρεσή τους από την υποχρεωτική κράτηση εγγραφής στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Η επιλογή ταμείου θα γίνει κατόπιν αίτησης των επιθυμούντων υπαλλήλων προς το Τμήμα Μισθοδοσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα χρήματα που έχουν παρακρατηθεί μέχρι σήμερα θα επιστραφούν στους δικαιούχους αναδρομικά με την κοινοποίηση της αίτησής τους από το Τμήμα Μισθοδοσίας του υπουργείου μας προς το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δείτε την  ανακοίνωση εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου