Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Στους δρόμους και πάλι οι σχολικοί φύλακες - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος - Συνάντηση με Ντινόπουλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία των σχολικών φυλακών στο Υπουργείο Εργασίας.


Οι φύλακες αγωνίζονται για να αναγνωριστούν συνταξιοδοτικά τα έτη 2001 – 2007 χωρίς χρηματική επιβάρυνση για τον κλάδο τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση την Δευτέρα 17/11 ή την Τρίτη 18/11 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ και θα γνωμοδοτήσει προς τον Υπουργό Εργασίας, προκειμένου αυτός να εκδώσει την απόφαση σχετικά με την ρύθμιση, για την συνταξιοδοτική αναγνώριση των ετών 2001 – 2007. Η απόφαση του υπουργού αναμένεται την Πέμπτη ή Παρασκευή 20 ή 21/11/14.

Οι φύλακες θεωρούν ότι μετά την έκδοση της απόφασης από τον Υπουργό Εργασίας, η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξανά ασχοληθεί με το θέμα των ενσήμων. Στόχος τους, όπως οι ίδιοι τονίζουν, είναι να πιέσουν προτού εκδοθεί η απόφαση του Υπουργού Εργασίας, να τους δοθούν τα ένσημα χωρίς χρηματική επιβάρυνση.

Από το πρωί της Τετάρτης 12/11/14 είναι σε εξέλιξη η προσυγκέντρωση τους στην Κλαυθμώνος.Αντιπροσωπεία τους ζητάει συνάντηση με τον υπουργό για να δοθεί λύση στο πρόβλημα τους.

Ήδη οι σχολικοί φύλακες κλείνουν 164 ημέρες διαδηλώσεων στην Καρ .Σερβίας και 234 ημέρες στην Αριστοτέλους με Τσιμισκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν φτάσουν στο υπουργείο Εργασίας, επισκέφτηκαν το υπουργείο Εσωτερικών, όπου συναντήθηκαν με τον υπουργό Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος άκουσε το αίτημά τους. Ο κ. Ντινόπουλος τους υποσχέθηκε ότι θα εισηγηθεί ώστε να μην πρέπει να πληρώσουν για τα ένσημα τους καθώς, όπως είπε καταλαβαίνει ότι με τα χρήματα που παίρνουν από το ταμείο ανεργίας δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Πηγή: www.newsbomb.gr , trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου