Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: "Ενας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα" - Οργή & αγανάκτηση στην κηδεία του απολυμένου σχολικού φύλακα που αυτοκτόνησε - ΑΔΕΔΥ: Δυστυχώς δεν είναι το μόνο θύμα - Μόνη λύση η ανατροπή της πολιτικής

Παρουσία δημάρχου και συναδέλφων του στο Α΄νεκροταφείο η τελευταία πράξη του δράματος - Παράσταση διαμαρτυρίας σχολικών φυλάκων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση


Τελευταία Ενημέρωση 12.30'
Σε κλίμα οδύνης ολοκληρώθηκε τελετή της ταφής του 62χρονου απολυμένου Σχολικού Φύλακα ο οποίος την περασμένη Παρασκευή έβαλε τέλος στη ζωή του λυγίζοντας από το βάρος της ανεργίας και των οικονομικών αδιέξοδων που αντιμετώπιζε.




Νεότερη ενημέρωση 11.10΄

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κηδεία του 62χρονου άνεργου σχολικού φύλακα, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του μη αντέχοντας άλλο την ανεργία και οικονομικά προβλήματα.

Στην εξώδιο ακολουθία παρευρίσκονται ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης και εκπροσώπων Φυλάκων από Πάτρα, Αθήνα, Καρδίτσα, Λάρισα, Πυλαία Θεσσαλονίκης, Κορυδαλλό και αλλού.

Νωρίτερα οι σχολικοί φύλακες συγκεντρώθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα "Ενας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα".

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Σχολικών Φυλάκων Πάτρας Ηλίας Τσούνας αναφέρθηκε στο βαρύ φορτίο από την απόλυση και τους απανωτούς φόρους που αντιμετωπίζουν οι σχολικοί φύλακες, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά, σε συνδυασμό με το ότι ο 62χρονος προσπαθούσε να πάρει την σύνταξή του αλλά του έλειπαν λίγα ένσημα, τον οδήγησαν στο απονενημένο διάβημα.



Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Σχολικών Φυλάκων Λάρισας κ. Αυγέρης ευχήθηκε να είναι το τελευταίο θύμα της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ τόνισε ότι "δεν θα αφήσουν σε χλωρό κλαρί" την κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις.




Πρώτη ενημέρωση 06.45΄

Η τελευταία πράξη ενός δράματος, το οποίο εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με θύμα έναν 62χρονο άνεργο σχολικό φύλακα, που έβαλε τέλος στη ζωή του μη αντέχοντας άλλο την ανεργία και οικονομικά προβλήματα, θα εκτυλιχθεί σήμερα στην Πάτρα.

Στην κηδεία του σχολικού φύλακα, που θα πραγματοπιηθεί στο Α΄Νεκροταφείο στις 11 το πρωί, θα παραστεί αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον ίδιο τον δήμαρχο.

Σε ανακοίνωση τονίζονται τα ακόλουθα:

"Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εργαζόμενου στον Δήμο Πατρέων, που δεν άντεξε την καπιταλιστική βαρβαρότητα και έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα.

Θεωρούμε  ότι η λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το άδικο, εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε, είναι ο αγώνας μέχρι την ανατροπή του.

Αγώνας προσανατολισμένος ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τα κόμματά τους που με την πολιτική τους οδηγούν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση με στόχο την καθημερινή αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

Δεσμευόμαστε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από αυτή τη θέση.

Αυτόν το δρόμο θα ακολουθήσουμε σαν Δημοτική Αρχή, ακόμα πιο αποφασιστικά».

Εντωμεταξύ στην κηδεία θα εκπροσωπηθεί και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που κάνει λόγο για σύγχρονη βαρβαρότητα, στην ακόλουθη ανακοίνωση της;

"Αποχαιρετάμε τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη τον συνάδελφό μας, άλλο ένα θύμα της σύγχρονης βαρβαρότητας

Θύμα της σύγχρονης βαρβαρότητας και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων είναι άλλος ένας εργαζόμενος, συνάδελφός μας σχολικός φύλακας του Δήμου Πατρέων.

Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Καταθέτουμε επίσης την υπόσχεσή μας ότι θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε όλους αυτούς μας μας φέρνουν σε απόγνωση, που μας φορτώνουν αδιέξοδα, σε όλους αυτούς που μας πληγώνουν.

Ο καλύτερος φόρος τιμής στον συνάδελφο σχολικό φύλακα που δεν άντεξε, ο καλύτερος αποχαιρετισμός σε όλα τα θύματα της σύγχρονης βαρβαρότητας είναι το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια σε αυτό το σύστημα, ενάντια και σε όσους το στηρίζουν, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, Ε.Ε., ΔΝΤ κ.α.                            

Αυτοί ευθύνονται για την ανεργία και τις απολύσεις, για τα προβλήματα στην ασφάλιση και τη σύνταξη, για τη φτώχεια και την ανέχεια, για τα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα της ζωής μας.  Αυτοί στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων,  την ανταγωνιστικότητα, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, εμείς θα αγωνιστούμε πιο δυνατά και πιο αποτελεσματικά για τα δικά μας δικαιώματα, για τη ζωή μας.

Υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε  τα πάντα. Να σταματήσουμε να μετράμε θύματα. Να σταματήσουμε να μετράμε τις πληγές μας. Υπάρχει άλλος δρόμος.

Ο δρόμος της ανατροπής του σάπιου συστήματος που σημαίνει εκμετάλλευση και βαρβαρότητα για τους εργαζόμενους.  Η δύναμη των εργαζομένων μπορεί να βάλει μπροστά την παραγωγική μηχανή, να δουλεύει για τις λαϊκές ανάγκες κι όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών, για να στηρίζει τη σταθερή δουλειά κι όχι τον παρασιτισμό τους, για να αξιοποιεί τις δυνατότητες και τον πλούτο του τόπου μας για το δικό μας όφελος των εργατών και των συμμάχων μας,  των μικροεπαγγελματιών, των μικροαγροτών, των νέων ανθρώπων και των γυναικών, όλων μας που έχουμε κοινά συμφέροντα.

Γι αυτόν τον δρόμο θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας. Αυτή την υπόσχεση δίνουμε στον αδικοχαμένο συνάδελφό μας και σε όλους τους εργαζόμενους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε :

- επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων (σχολικών φυλάκων κ.α.)

- καμιά απόλυση-καμιά διαθεσιμότητα

- όχι στον λεγόμενο επανέλεγχο των εργαζόμενων ΙΔΑΧ και την «αξιολόγηση»


Πηγή: http://www.patrastimes.gr/

 

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση

 
"Η αυτοκτονία του απολυμένου σχολικού φύλακα, πατέρα δύο παιδιών, προκαλεί οργή στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανθρωποκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών" υπογραμμίζει από την πλευρά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
 
"Είναι αυτή η πολιτική που όπλισε το χέρι του σχολικού φύλακα και τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Είναι αυτή η πολιτική που πέταξε στο δρόμο εν μία νυκτί τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, οδηγώντας τους στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Είναι αυτή η πολιτική που διαλύει την κοινωνία ολόκληρη. Κι όμως, η κυβέρνηση, ο ηθικός αυτουργούς για τις χιλιάδες αυτοκτονίες στην Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζει την απάνθρωπη και αντεργατική πολιτική των μνημονίων ετοιμάζοντας νέες χιλιάδες απολύσεις, στερώντας το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Φτάνει πια με τη θανατηφόρα συνταγή των μνημονίων" τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
 
Πηγή:  http://www.enet.gr/

ΑΔΕΔΥ: Δυστυχώς, ο σχολικός φύλακας δεν είναι το μόνο θύμα – Μόνη λύση η ανατροπή της πολιτικής της Συγκυβέρνησης


Την θλίψη της για την αυτοκτονία του σχολικού φύλακα εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι το μόνο θύμα: «Ο κατάλογος των συνανθρώπων πολιτών μας που αυταρχικά και βίαια τους στέρησε την εργασία και την αξιοπρέπεια η αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης και τώρα τους στερεί την ίδια τους τη ζωή, συνεχώς μεγαλώνει», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι μόνη λύση είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ είναι το εξής:

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου Σχολικού Φύλακα, που έθεσε τέλος στη ζωή του.

Ο συνάδελφος, πατέρας δύο παιδιών, τον τελευταίο καιρό προσπαθούσε να καταθέσει τα χαρτιά του για να βγει στη σύνταξη.

Δυστυχώς δεν είναι το μόνο θύμα. Ο κατάλογος των συνανθρώπων πολιτών μας που αυταρχικά και βίαια τους στέρησε την εργασία και την αξιοπρέπεια η αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης και τώρα τους στερεί την ίδια τους τη ζωή, συνεχώς μεγαλώνει.

Κυνικά και αδίστακτα η μνημονιακή Συγκυβέρνηση υλοποιώντας τις απάνθρωπες αντιλαϊκές πολιτικές της, οδήγησε στο αδιέξοδο και στην απελπισία της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα (ΕΡΤ, Σχολικούς Φύλακες, Δημοτικούς Αστυνόμους, Καθαρίστριες του Υπ. Οικ, Καθηγητές Τεχν. Εκπαίδευσης, εργαζόμενους στα Υπουργεία κτλ) και συνεχίζει με άλλες 6.500 απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, μόνο για τη φετινή χρονιά και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον Ιδιωτικό τομέα.

Απολύουν εργαζόμενους και καταργούν δομές και υπηρεσίες προκειμένου να δοθούν βορά στο μεγάλο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο και να εργάζονται γι’ αυτό κακοπληρωμένοι μικρής διάρκειας «ωφελούμενοι» ή «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι, χωρίς δικαιώματα.

Μόνη λύση ο συλλογικός παλλαϊκός αγώνας για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας και των ανάλγητων αντεργατικών πολιτικών της φτώχειας, των απολύσεων και της ανεργίας, των πολιτικών που οδηγούν στην απόγνωση και στις αυτοκτονίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου