Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Οργή στην Αυτοδιοίκηση από την αυτοκτονία του σχολικού φύλακα – ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η πολιτική των μνημονίων όπλισε το χέρι του - Μίσθωση λεωφορείου για την κηδεία

Τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για την αυτοκτονία του απολυμένου Σχολικού Φύλακα στην περιοχή της Αγυιάς Πάτρας, όπως και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του αυτόχειρα, εκφράζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ με ανακοίνωσή της. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει «την ανθρωποκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατόπιν εισήγησης της Γραμματείας των Σχολικών Φυλάκων, ανέλαβε την πρωτοβουλία να μισθώσει ένα λεωφορείο και να μεταφέρει στην Πάτρα όσους Σχολικούς Φύλακες θέλουν να παραβρεθούν στην κηδεία και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του αυτόχειρα.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στη συνέχεια ακολουθεί ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:


Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1173

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για την αυτοκτονία του απολυμένου Σχολικού Φύλακα στην περιοχή της Αγυιάς Πάτρας, όπως και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του αυτόχειρα.

Η αυτοκτονία του απολυμένου Σχολικού Φύλακα, πατέρα δύο παιδιών, προκαλεί οργή στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανθρωποκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών.

Είναι αυτή η πολιτική που όπλισε το χέρι του Σχολικού Φύλακα και τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Είναι αυτή η πολιτική που πέταξε στο δρόμο εν μία νυκτί τους Σχολικούς Φύλακες και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, οδηγώντας τους στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Είναι αυτή η πολιτική που διαλύει την κοινωνία ολόκληρη.

Κι’ όμως, η κυβέρνηση, ο ηθικός αυτουργούς για τις χιλιάδες αυτοκτονίες στην Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζει την απάνθρωπη και αντεργατική πολιτική των μνημονίων ετοιμάζοντας νέες χιλιάδες απολύσεις, στερώντας το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.
Φτάνει πια με τη θανατηφόρα συνταγή των μνημονίων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατόπιν εισήγησης της Γραμματείας των Σχολικών Φυλάκων, ανέλαβε την πρωτοβουλία να μισθώσει ένα λεωφορείο και να μεταφέρει στην Πάτρα όσους Σχολικούς Φύλακες θέλουν να παραβρεθούν στην κηδεία και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του πρώην συναδέλφου μας.

Το Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας, 3 Νοεμβρίου 2014, από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 


Ανακοίνωση του δήμου Πατρέων για τον αυτόχειρα σχολικό φύλακα – Στο πλευρό της οικογένειάς του ο δήμαρχος


Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εργαζόμενου στον Δήμο Πατρέων, που δεν άντεξε την καπιταλιστική βαρβαρότητα και έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα.

«Θεωρούμε –τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση- ότι η λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το άδικο, εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε, είναι ο αγώνας μέχρι την ανατροπή του.

Αγώνας προσανατολισμένος ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τα κόμματά τους που με την πολιτική τους οδηγούν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση με στόχο την καθημερινή αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

Δεσμευόμαστε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από αυτή τη θέση.

Αυτόν το δρόμο θα ακολουθήσουμε σαν Δημοτική Αρχή, ακόμα πιο αποφασιστικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου