Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Εισβολή ΕΚΑΜ και ΜΑΤ στις φυλακές Κορυδαλλού - Εξέγερση κρατουμένων στο νοσοκομείο - Τρεις σωφρονιστικοί τραυματίες - Δηλώσεις προέδρου ΟΣΥΕ

- Έληξε το επεισόδιο στις φυλακές Κορυδαλλού
- Γεωργιανοί κρατούμενοι έκαναν καταστροφές και προσπάθησαν να αποδράσουν
- Στο ειδικό δωμάτιο ασφαλείας κατέφυγαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι
- Δόθηκε διορία αλλά οι κρατούμενοι δεν υποχωρούσαν
- Όλα ξεκίνησαν όταν συγγενής κρατουμένου προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά μέσα στις φυλακές
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ME ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


ΤΩΡΑ: Περίπου 25 κρατούμενοι έφτασαν μέχρι το θυρωρείο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού. Η εισβολή ΕΚΑΜ και ΜΑΤ έγινε με εντολή του εισαγγελέα για να πειστούν να επιστρέψουν στα κελιά τους αφού τους γίνει σωματικός έλεγχος. Οι κρατούμενοι πείστηκαν και αυτή την ώρα γίνεται ο έλεγχος και επιστρέφουν στα κελιά τους.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενής κρατουμένου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά στις φυλακές. Όταν έγινε αντιληπτή κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και συνελήφθη. Αυτό πυροδότησε ένταση με αποτέλεσμα γεωργιανοί κρατοούμενοι να προκαλέσουν ζημιές στο αρχιφυλακείο.

Την στιγμή της έντασης οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κλείδωσαν τις πόρτες που οδηγούν στο προαύλιο και μπήκαν στο ειδικό δωμάτιο ασφαλείας το οποίο έχει και αλεξίσφαιρα τζάμια.Στην συνέχεια ειδοποίησαν τις αρχές. Επι τόπου βρίσκεται εισαγγελέας δυνάμεις των ΕΚΑΜ και δυνάμεις των ΜΑΤ με ειδικό διαπραγματευτή. Έδωσαν διορία λίγων λεπτών στους κρατούμενους και όταν αυτή εξέπνευσε, δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ έκαναν επέμβαση και αυτή την ώρα καλούν τους κρατούμενους να επιστρέψουν στους θαλάμους τους αφού όμως πρώτα τους επιτρέψουν να τους γίνει σωματικός έλεγχος για αιχμηρά αντικείμενα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Πηγή:  http://www.newsit.gr/

Πρόεδρος σωφρονιστικών: Το σύστημα στις φυλακές καταρρέει

Με αφορμή την εξέγερση κρατουμένων
Για τις άσχημες συνθήκες, οι οποίες επικρατούς στις φυλακές όλης της Ελλάδας, μίλησε ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Ελλάδος, Σπύρος Καρακίτσος με αφορμή την εξέγερση Γεωργιανών κρατουμένων το πρωί της Παρασκευή στις φυλακές Κορυδαλλού."Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία η εξέγερση των κρατουμένων ήταν ένα τυχαίο περιστατικό. Ίσως να συνδέεται με την ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκαν και προσπάθησε να περάσει στις φυλακές, συγγενής κρατουμένου. Ίσως πάλι να έχουν να κάνουν με τη γενικότερη κατάσταση, η οποία επικρατεί στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού και δεν είναι καθόλου καλή", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Καρακίτσος.

"Δεν είναι τυχαίες οι εκθέσεις που κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις συνθήκες κράτησης, καθώς διαπίστωσε ότι εκτός από τις άσχημες συνθήκες και τη συμφόρηση, είναι εμφανής και η υποστελέχωση των υπηρεσιών. Το σύστημα έχει καταρρεύσει και ευτυχώς που τρέχουν δύο νόμοι αποσυμφόρησης των φυλακών, διαφορετικά τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα", είπε ο πρόεδρος των σωφρονιστικών.

Πηγή:  http://www.policenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου