Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις προκλητικές δηλώσεις Φούχτελ - Αντίδραση Καμίνη & Ασκούνη - Αναδίπλωση Φούχτελ: Παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά μου!

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2012 
Αριθμ. Πρωτ.:1373ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο εντεταλμένος της Γερμανικής Καγκελαρίας στην Ελλάδα κ. Χάνς Γιόαχιμ Φούχτελ, με απύθμενο θράσος ισχυρίσθηκε πώς 3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας, κάνουν τη δουλειά 1.000 εργαζομένων στη Γερμανία. Με τον τρόπο αυτό απάντησε στο σχέδιο διαθεσιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων που έχει θέσει σε εφαρμογή η συγκυβέρνηση.


Η παρέμβαση και το ύφος του κ. Φούχτελ δείχνει ωστόσο πώς η συγκυβέρνηση έχει παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως κατακτητές και μάλιστα επί Ελληνικού εδάφους. «Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πώς θα μειωθεί ο αριθμός του», είπε ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για την πραγματοποίηση της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Ο κ. Φούχτελ συνέχισε το παραλήρημα του λέγοντας πώς, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται τώρα να παίξει ένα άλλο ρόλο», ενώ αποκάλυψε το τι θα ακολουθήσει της περικοπής των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Αφού πρώτα περικόπτονται μεθοδικά οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη συνέχεια συνίσταται από την γερμανική διοίκηση, να επιβληθούν τοπικοί φόροι και να σηκώσουν για ακόμη μία φορά το βάρος οι απλοί πολίτες», υποστήριξε ο εντεταλμένος της Γερμανικής Καγκελαρίας.

Κατόπιν των απαξιωτικών και προσβλητικών δηλώσεων του κ. Φούχτελ, σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων, οι οποίοι βάσει της τελευταίας έκθεσης του ΟΟΣΑ εργάζονται ετησίως 2.017 ώρες αντί 1.408 των Γερμανών, η συγκυβέρνηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: Ποιος κυβερνά τη χώρα; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταθέτοντας στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού την επιβάρυνση της λειτουργίας της ;  Η Κ.Ε.Δ.Ε. και οι αιρετοί που έχουν κάνει τον κ. Φούχτελ συνομιλητή τους, τι απαντούν στις  κατάπτυστες αυτές δηλώσεις του; Συμφωνούν με αυτά που λέει;

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που από την πρώτη στιγμή έχει καταδείξει το ρόλο του Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας, καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης να… υποδεχτούν τον κ. Φούχτελ και τους «εγχώριους συνεργάτες» του στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση  που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός»-Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης-Περίπτερο 8, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8:30 το πρωί την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει προκηρύξει 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 8:00 έως τις 11:00 το πρωί.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Φούχτελ: Παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά μουΣε αναδίπλωση προχώρησε ο γερμανός επιτετραμμένος για την Ελλάδα Γ. Φούχτελ μετά τη  χθεσινή δήλωση* ότι «1.000 γερμανοί δημοτικοί υπάλληλοι κάνουν τη δουλειά 3.000 Ελλήνων» που έβαλε στην κυριολεξία το φιτίλι για να ανάψει η σημερινή... φωτιά: «Παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενα μου. Γνωρίζω πολλούς εργατικούς έλληνες που έχουν δουλέψει πολύ περισσότερο από γερμανούς», είπε, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Εκείνο που δημιουργεί πρόβλημα είναι το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα το οποίο προβλέπει πολλές αρμοδιότητες», είπε και πρόσθεσε πως «χρειάζονται παρεμβάσεις για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο διοικητικός μηχανισμός».

Σημείωσε δε ότι με το προσωπικό που διαθέτει η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να λειτουργήσει αλλά πρέπει να υπάρχουν σαφείς αρμοδιότητες ώστε να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με παραγωγικό τρόπο.
Να σημειωθεί ότι για παρερμηνεία των δηλώσεων του κ. Φούχτελ μίλησε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

Παράλληλα κινήθηκε στη "γραμμή" Μέρκελ σε σχέση με τις διαδηλώσεις: «Υπάρχουν σοβαρές περικοπές, είναι το δίκαιο της Δημοκρατίας να διαδηλώνουν όποιοι το θέλουν, όπως κάνουν και αυτοί που είναι απ' έξω. Πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν, γιατί αυτό είναι το δικαίωμα κάθε πολίτης μιας δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.