Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Μήνυση στον Καμίνη για παράβαση καθήκοντος από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Καπερνάρο

Μήνυση για παράβαση καθήκοντος, εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, θα καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος με το σκεπτικό ότι δεν κάνει το παραμικρό για να προστατεύσει την πόλη από το εκτεταμένο παρεμπόριο.

«Τα όσα συμβαίνουν στο κέντρο δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο. Μεγάλο μέρος της εμπορικής δραστηριότητας έχει περάσει στα χέρια παράνομων αλλοδαπών οι οποίοι κάνοντας χρήση του ασύλου διακινούν τα παράνομα προϊόντα τους μέσα στα πανεπιστήμια και στους χώρους γύρω από αυτά» τόνισε ο κ. Καπερνάρος, αναφερόμενος στις περιπτώσεις διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στο Πολυτεχνείο και των πάγκων που έχουν στηθεί στην ΑΣΟΕΕ.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «ο δήμαρχος Αθηναίων φέρει αποκλειστική ευθύνη γιατί αντί να τους μαζέψει , τους ανέχεται επιδεικνύοντας προκλητική και ιταμή συμπεριφορά».


Σχόλιο: Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Καπερνάρο ότι αρμοδιότητα των ΟΤΑ είναι το υπαίθριο εμπόριο συγκεκριμένα, και όχι το παρεμπόριο εν γένει, ότι η διακίνηση λαθραίων προϊόντων έχει τουλάχιστον άλλες τέσσερις συναρμόδιες ή αποκλειστικά αρμόδιες υπηρεσίες των οποίων τις προϊστάμενες αρχές κατά περίεργο τρόπο δεν μηνύει,  και ότι η δημοτική αστυνομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Όσο για τη διαχείριση του θέματος του ακαδημαϊκού ασύλου, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν εμπλέκονται οι ΟΤΑ σε καμία περίπτωση.