Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Το συγκλονιστικό βίντεο της ισπανικής ΓΣΕΕ για την πανευρωπαϊκή απεργία στις 14 Νοεμβρίου

Με ένα συγκλονιστικό βίντεο η  Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας (CGT) στην Ισπανία καλεί τους εγαζομένους να συμμετάσχουν στην γενική απεργία στις 14 Νοεμβρίου. Το σύνθημα του βίντεο είναι «Αναπνεύστε» κατά των μέτρων λιτότητας και δείχνει ανθρώπους να βγάζουν από το κεφάλι τους τις πλαστικές σακούλες που τους εμποδίζουν να ανασάνουν.

Πλάνα γυναικών και ανδρών με λευκές σακούλες στο κεφάλι που δυσκολεύονται να αναπνεύσουν, εναλλάσσονται με γρήγορο ρυθμό. Ψυχρά νοσοκομεία, άδεια σκονισμένα θρανία, στριμωγμένα γραφεία, όνειρα για μια ευτυχισμένη ζωή που καταρρέουν, οργισμένα πλήθη έξω από γραφεία ευρέσεως εργασίας…

Όλα αυτά αλλάζουν όταν οι πρωταγωνιστές του βίντεο που δημιούργησε η Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας της Ισπανίας βγάζουν μια απελευθερωτική κραυγή.

Με τίτλο «Respira» («Ανάπνευσε») και μότο «Η απεργία είναι η κραυγή σου», το συγκλονιστικό βίντεο, το οποίο έχει ήδη κάνει το γύρο της Ευρώπης μέσω του διαδικτύου, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πανευρωπαϊκή απεργία στις 14 Νοεμβρίου.

Την ώρα που οι λαοί της Ευρώπης «ασφυκτιούν» εξαιτίας των μέτρων λιτότητας και χιλιάδες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, οι πρωταγωνιστές του βίντεο καλούν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μια ανάσα και να κατέβουν μαζικά στην απεργία, καθώς με αυτό τον τρόπο θα ακουστεί η δική τους κραυγή.


Για την Παιδεία, για τη στέγαση, για την Υγεία, για την ανεργία, για τη Δικαιοσύνη, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία έκφρασης η CGT καλεί «στις 14 Νοεμβρίου να ενώσουμε τις φωνές μας!».