Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η ΠΟΕ ΟΤΑ κατέλαβε αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης!

Και ενώ στη Βουλή ετοιμάζονται, όπως λένε τα κόμματα, για τη «μητέρα των μαχών» το απόγευμα ενάντια στο «μνημόνιο 3», οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βγήκαν νικητές από τη «μητέρα των μαχών» στο πεδίο των καταλήψεων. Πριν από λίγο, με -κυριολεκτικά- καταδρομικό τρόπο, έκαναν κατάληψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πιάνοντας «στον ύπνο» τα ΜΑΤ και τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος χθες «βάφτισε» τις απολύσεις... μετακινήσεις. Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ μπήκαν διά της... πλαγίας οδού στο υπουργείο, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις «φρόντισαν» να τους εμποδίσουν μόνον στην κύρια είσοδο.

Να σημειωθεί πως, μαζί με τους περίπου 200 εργαζομένους της ΠΟΕ-ΟΤΑ που κατέλαβαν το υπουργείο, μέσα στο κτήριο βρίσκεται αυτήν την ώρα και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, Εκτός κτηρίου βρίσκονται περίπου άλλοι 200 εργαζόμενοι, που έφτασαν εκεί με μηχανοκίνητη πορεία, αφού πρώτα «πέρασαν» από το υπουργείο Εργασίας και τα γραφεία της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Τσικρικάς και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος είναι οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας των 15 περίπου ατόμων που αυτή τη στιγμή συζητούν με τον κ. Μανιτάκη τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί.

Και ενώ ώρα με την ώρα συγκεντρώνονται όλο και περισσότερες δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με σκοπό να απωθήσουν τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έχουν καταλάβει από το μεσημέρι το κτήριο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ από ώρα σε ώρα θα εκδώσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία καλούνται όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Σωματεία να σπεύσουν να βοηθήσουν στην κατάληψη, προκειμένου να παραμείνει το κτήριο στα χέρια των εργαζομένων και να σταλεί ένα μήνυμα ότι το «μνημόνιο 3» δε θα περάσει.

Έληξε η κατάληψη του υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης από την ΠΟΕ-ΟΤΑ


Έληξε πριν από λίγο η κατάληψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο κατέλαβαν με κινηματογραφικό τρόπο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έφτασαν στο υπουργείο, με μηχανοκίνητη πορεία, περνώντας από στενά και πεζοδρόμια, προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα της Αστυνομίας που υπάρχουν σε όλη την Αθήνα, ενόψει των συλλαλητηρίων το απόγευμα.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, με επικεφαλής τους προέδρους Θέμη Μπαλασόπουλο και Κώστα Τσικρικά, αντίστοιχα, συναντήθηκαν με τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος βάφτισε, και στη συνάντηση με τους εργαζομένους, για ακόμη μια φορά τις απολύσεις... μετακινήσεις.

Οι εργαζόμενοι αυτήν την ώρα επιστρέφουν πάλι με μηχανοκίνητη πορεία στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην Καρόλου, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Πηγή: aftodioikisi.gr