Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Γενικόλογη και χωρίς να μπει στην ουσία η απάντηση του Υπ. Εσωτερικών στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο της δημοτικής αστυνομίας

Με μια σύντομη και γενικόλογη απάντηση λίγων γραμμών που δεν μπαίνει στην ουσία ανταποκρίνεται ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης 20 μέρες μετά στην αναλυτική και ουσιαστική ερώτηση των 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τις προθέσεις του υπουργείου για το ρόλο και τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Είχε προηγηθεί λίγο καιρό πριν παρόμοια απάντηση σε διαφορετική ερώτηση από την κ. Χρυσοβελώνη.

Η απάντηση του κ. Στυλιανίδη έχει ως εξής:

Αθήνα, 12-11-12
Αριθ. πρωτ.: 1368
Θέμα: Κοινοβουλευτικός έλεγχος
Σχετ.: Η υπ' αρίθμ. 3455/25-10-2012

    Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κα Γεροβασίλη Όλγα, κα Σταμπουλή Αφροδίτη, κ. Βούτσης Νικόλαος και κα Σακοράφα Σοφία, με θέμα «Σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου για το ρόλο και τη λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας», κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε ότι σε επικείμενη ανάληψη πρωτοβουλίας για την αναβάθμιση του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

    Επισημαίνουμε ότι στις 19.10.2012 ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους συλλόγων Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν διάφορα ζητήματα, όπως η θεσμική θωράκιση και αναβάθμιση του κλάδου, ο εκσυγχρονισμός του κ.α. 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ


Σχόλιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Προσέξτε ότι ο κ. Στυλιανίδης αναφέρεται σε συνάντησή του «με εκπροσώπους συλλόγων Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων». Επειδή αμφιβάλλουμε αν έγινε οποιαδήποτε συνάντηση του κ. Υπουργού με άλλο σωματείο πλην του Σ.Δ.Α.Α., και επειδή η φράση που χρησιμοποιείται μπορεί να παραπέμπει εσφαλμένα και ότι οι εκπρόσωποι της Αθήνας ήταν ταυτόχρονα και εκπρόσωποι άλλων πόλεων, η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. καλεί τους συλλόγους να πάρουν ξεκάθαρη θέση, αν η πλήρης θεματολογία της συζήτησης που είχαν τα μέλη του Σ.Δ.Α.Α. με τον Υπουργό εκφράζει και αυτούς. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. θα απευθύνει σύντομα ανοιχτή ενημερωτική επιστολή για τη συνάντηση με τον Υπουργό, εστιάζοντας σε κάποια θέματα που συζητήθηκαν και που εσκεμμένα τα σχετικά δελτία τύπου του Σ.Δ.Α.Α. δεν αναφέρουν. Μπορεί κάποιοι σύλλογοι να συνυπέγραψαν -έστω με επιφυλάξεις- τις επιστολές του Σ.Δ.Α.Α. στο υπουργείο, αλλά επειδή η συζήτηση δεν έγινε μόνο στο πλαίσιο των επιστολών αυτών, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε αν είχε δοθεί η οποιαδήποτε εν λευκώ εξουσιοδότηση στο προεδρείο του Σ.Δ.Α.Α.


Διαβάστε επίσης: