Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη για υπεξαίρεση επικεφαλής δημοτικής αστυνομίας στην Αττική

Συνελήφθη διευθυντής δημοτικής αστυνομίας σε δήμο της Αττικής για ψευδή στοιχεία σε δηλώσεις και υπεξαίρεση χρημάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας έβαζε βενζίνη με παραστατικά σε μηχανή του δήμου, η οποία όμως ήταν εγκαταλελειμμένη τα τελευταία χρόνια σε δημοτικό γκαράζ!

Ειδικότερα, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος του Διευθυντή Δημοτικής Αστυνομίας σε Δήμο της Αττικής, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση-νόθευση και παράβαση καθήκοντος.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2011, ο συλληφθείς ως αρμόδιος για την ενυπόγραφη έγκριση – έκδοση προμήθειας καυσίμου, βεβαίωνε με πρόθεση αναληθή στοιχεία σε σχετικά έγγραφα για την κίνηση υπηρεσιακής μοτοσικλέτας του Δήμου, προκειμένου να εφοδιάζει με καύσιμα τη δική του μοτοσικλέτα. 

Χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία αυτή, χθες (18.07.2012) το μεσημέρι εφοδίασε με καύσιμα τη δίκυκλη μοτοσυκλέτα του, από πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο γραφείο κίνησης του Δήμου, όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. 

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εντολή χορήγησης καυσίμου από το Γραφείο Κίνησης του Δήμου για την υπηρεσιακή δίκυκλη μοτ-τα, μία απόδειξη από το πρατήριο για τα καύσιμα που είχε βάλει και μία εκτύπωση του πρατηρίου, στην οποία αναγράφονται τα λίτρα καυσίμου που έβαλε και η αξία που αντιστοιχεί σε αυτά. Επίσης κατασχέθηκε η άδεια κυκλοφορίας, καθώς και η δίκυκλη μοτοσυκλέτα του, ως μέσο διάπραξης του αδικήματος. 

Όπως προέκυψε από σχετική αυτοψία, η υπηρεσιακή μοτοσικλέτα είναι εκτός λειτουργίας και βρίσκεται ακινητοποιημένη στο αμαξοστάσιο του συγκεκριμένου Δήμου, τουλάχιστον την τελευταία τριετία. 

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα Πέμπτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου