Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.: Ο χρηματισμός «τρώει» την πρόεδρο κ. Ψαράκη

Και με τα δύο πόδια εκτός Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται η πρόεδρος του Τούλα Ψαράκη λόγω της γνωστής υπόθεσης χρηματισμού της αποσπασμένης στο δήμο υπαλλήλου της ΔΕΗ Β.Γ. (Είχαμε κάνει σχετική δημοσίευση εδώ).

Κι αυτό γιατί αν και τυπικά η συγκεκριμένη υπάλληλος που συνελήφθη επ' αυτοφώρω να λαμβάνει προσημειωμένα χαρτονομίσματα από επιχειρηματία για (ανύπαρκτη) χορηγία με την υπόσχεση ότι θα του «λύσει προβλήματα» με τις υπηρεσίες του δήμου, αν και τυπικά εμφανιζόταν αποσπασμένη στο γραφείο του δημάρχου, στην πραγματικότητα ήταν το «δεξί χέρι» της προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ η οποία χειριζόταν το θέμα των χορηγιών εκδηλώσεων που διοργάνωνε ο Οργανισμός και όχι μόνο.  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η Β.Γ. στην κατάθεσή της εμπλέκει στην υπόθεση των «μαύρων χορηγιών» που ουδέποτε εμφανίζονταν επίσημα στον ΟΠΑΝΔΑ, και την κ. Ψαράκη.

Αρνείται πεισματικά να παραιτηθεί
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης έχει ζητήσει την παραίτηση της κ. Ψαράκη από τη θέση της προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ για λόγους πολιτικής ευθιξίας. Κάτι που της ζητήθηκε ομόφωνα από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» κατά τη διάρκεια της  χθεσινής πολύωρης συζήτησης ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του δ.σ. Αθηναίων (ξεκινάει στις 2 μ.μ.).  Ωστόσο η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ αρνείται πεισματικά να αφήσει τη θέση της, υποστηρίζοντας ότι και η ίδια εξαπατήθηκε από τη Β.Γ.
Αποτέλεσμα, κατά τη χθεσινή φορτισμένη συνεδρίαση της διαμηνύθηκε ότι εφόσον δεν υποβάλλει την παραίτησή της μέχρι την έναρξη του δ.σ. τότε ο ίδιος ο δήμαρχος, όπως έχει δικαίωμα, θα της ζητήσει, κατά τη συνεδρίαση να παραιτηθεί,  επικαλούμενος «σοβαρό λόγο». Όποτε, στην ουσία με αυτό τον τρόπο θα καθαιρεθεί από τη θέση της.

Ήρθε επί Κακλαμάνη
Πάντως, η υπόθεση της Β.Γ. δεν είναι τωρινή. Στο γραφείο του δημάρχου Αθηναίων αποσπάσθηκε από τη ΔΕΗ στις αρχές του φθινοπώρου του 2010, λίγες, δηλαδή, ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ η  απαγόρευση λόγω των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου, από τον τότε δήμαρχο Ν. Κακλαμάνη.

Ανεπίσημες οι χορηγίες
Στη συνέχεια, από τις αρχές του 2011 οπότε και ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, η κ. Ψαράκη αρχικά ως πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑ) που μετεξελίχθηκε σε ΟΠΑΝΔΑ, τη ζήτησε στο ιδιαίτερο γραφείο της, όπου και διατέθηκε με προφορική εντολή.  Αμέσως έπιασε δουλειά δίπλα στην πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, η οποία μάλιστα, της είχε διαθέσει ως γραφείο την αίθουσα του δ.σ. του Οργανισμού!  Στα καθήκοντα της Β.Γ. ήταν η εξεύρεση χορηγιών για τις εκδηλώσεις του ΟΠΑΝΔΑ αλλά και γενικότερα οι δημόσιες σχέσεις του Οργανισμού. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων οι χορηγίες αυτές στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν...ανεπίσημες. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο γραφείο της Β.Γ. βρέθηκαν «επικίνδυνα» έγγραφα άσχετα με το αντικείμενο της εργασίας της, όπως δικαιολογητικά για τις ελληνοποιήσεις αλλοδαπών, εμπιστευτικά έγγραφα από διαγωνισμούς του δήμου κλπ.
Τυπικά η συνεργασία της Β.Γ. την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2011, οπότε έληξε και η απόσπασή της  στο Δήμο Αθηναίων και ξεκίνησε νέα στην ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ Ν. Τζαβέλα. Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε τόσο η ίδια στην κατάθεση της όσο και η κ. Τ. Ψαράκη συνέχιζε να παρέχει άτυπα τις υπηρεσίες της στον ΟΠΑΝΔΑ ως «δεξί χέρι» της προέδρου έως τις αρχές Ιουλίου οπότε και συνελήφθη μετά από καταγγελία του ίδιου του δημάρχου στην ΕΛ.ΑΣ.


Για παλαιότερη «δωρεά» της Τ. Ψαράκη κάντε κλικ εδώ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου