Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Αποσπασμένη υπάλληλος στο Δήμο Αθηναίων συνελήφθη για απάτη - Καμίνης: «Είμαστε άτεγκτοι στη διαφθορά, στη Δικαιοσύνη οι επίορκοι»

Μια 49χρονη υπάλληλος της ΔΕΗ, αποσπασμένη στο Δήμο Αθηναίων, συνελήφθη έπειτα από την καταγγελία καταστηματάρχη ότι του ζήτησε να συνεισφέρει οικονομικά σε ανύπαρκτη εκδήλωση του δήμου.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κατήγγειλε ότι η υπάλληλος τού τηλεφώνησε υποστηρίζοντας ότι είναι ιδιαιτέρα γραμματέας του δημάρχου. Σε συνάντηση που είχαν το Μάιο στο γραφείο της στο Δήμο Αθηναίων, η υπάλληλος υποστήριξε ότι ο δήμος θα πραγματοποιούσε τον Ιούνιο πολεμικών τεχνών, στην οποία συνεισφέρουν οικονομικά οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Του ζήτησε να δωρίσει για το σκοπό αυτό 8 με 10 χιλιάδες ευρώ, ισχυριζόμενη ότι, λόγω της θέσης της στο δήμο, μπορούσε να λύσει τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στις δημοτικές υπηρεσίες.

Ο επιχειρηματίας έδωσε 1.500 ευρώ με την υπόσχεση να δώσει αργότερα ακόμα τόσα. Πληροφορήθηκε όμως ότι δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις και επικοινώνησε με την αστυνομία.

Η υπάλληλος επισκέφθηκε τον επιχειρηματία στο κατάστημά του για να παραλάβει τα 1.500 ευρώ, τα οποία όμως ήταν προσημειωμένα και επέτρεψαν τη σύλληψή της το βράδυ της Τετάρτης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ουδέποτε υπήρξε γραμματέας του δημάρχου Αθηναίων και ότι τα καθήκοντά της στο δήμο, όπου υπηρετούσε ως αποσπασμένη από τη ΔΕΗ, δεν είχαν καμία σχέση με τα καταστήματα.

Η συλληφθείσα, εναντίον της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση καθήκοντος και απάτη, οδηγείται την Πέμπτη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ 

 Καμίνης: «Είμαστε άτεγκτοι στη διαφθορά, στη Δικαιοσύνη οι επίορκοι»


Ρητός και κατηγορηματικός ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας (συνεχίζεται ακόμη), με αφορμή αποσπασμένη υπάλληλο της ΔΕΗ στο δήμο, η οποία πιάστηκε «στα πράσα» για χρηματισμό. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, στην αρχή της ομιλίας του προς τα μέλη του δ.σ., «από την πρώτη ημέρα που βρέθηκα στο Δήμο Αθηναίων είχα κάνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στα ζητήματα νομιμότητας και ήθους, θα είμαστε άτεγκτοι και ότι ο δήμος Αθηναίων θα περάσει σε μία νέα εποχή».

«Είναι μια υπόθεση διόλου ευχάριστη, αλλά δηλώνω την αποφασιστικότητά μας ότι σε τέτοια ζητήματα, η οδός που ακολουθείται είναι συγκεκριμένη: όλα στο φως και από εκεί στη Δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου