Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Ισοσκέλιση του προϋπολογισμού των δήμων και των περιφερειών

Αιχμές ΑΣΚ-ΟΤΑ
Από το ΥΠ.ΕΣ. εκδόθηκε η εγκύκλιος με αριθμό 43/ 29 Ιουνίου 2012 και με Αριθμ. Πρωτ.: 26124, με θέμα: "Ισοσκέλιση του προϋπολογισμού των δήμων και των περιφερειών".
Με την εγκύκλιο υπενθυμίζεται η μνημονιακή δέσμευση ότι με το κλείσιμο των εσόδων του δευτέρου τριμήνου του έτους, συντάσσεται έκθεση για την πορεία των εσόδων.

Εάν με την έκθεση του δεύτερου τριμήνου, διαπιστωθεί, ότι στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί έσοδα που δεν πρόκειται να εισπραχθούν έως το τέλος της χρήσης, το Δημοτικό Συμβούλιο προβαίνει υποχρεωτικά σε αναμόρφωση αυτού, εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών, μειώνοντας στο πραγματικό ύψος τα παραπάνω έσοδα και αντιστοίχως το σκέλος των δαπανών, ώστε να μην καταστεί σε καμία περίπτωση ελλειμματικός ο προϋπολογισμός.
Όταν αυτό γίνεται σε μια περίοδο που έχει μειωθεί κατά 60% η κρατική επιχορήγηση και όταν επίσης μειώθηκαν δραματικά και τα ίδια έσοδα των Δήμων, λόγω της οικονομικής κρίσης και της παρατεταμέμης ύφεσης της οικονομίας, τότε γίνεται καθαρό ότι αυτή η κατάσταση θα χρησιμοποιθεί για να μειωθούν θέσεις στους Ο.Ε.Υ., να ιδιωτικοποιηθούν και να υπολειτουργούν υπηρεσίες με στόχο να δικαιολογηθούν οι απολύσεις προσωπικού.
Ήδη έχουν πολλαπλασιαστεί οι Δήμοι που δεν πληρώνουν κανονικά τη μισθοδοσία του τακτικού προσωπικού ή καθυστερούν μήνες, ακόμη και χρόνο να εξοφλήσουν τη μισθοδοσία άλλων κατηγοριών, προσωπικού ή έχουν κηρύξει στάση πληρωμών σε προμηθευτές.
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες σήμερα για επαναφορά της εφεδρείας, καθώς και οι μνημονιακές δεσμεύσεις της εσωτερικής, κυβερνητικής τρόϊκας, για 15.000 απολύσεις φέτος και 150.000 μέχρι το 2015, πρέπει να μη μας κάνουν απλά να ανησυχούμε, αλλά να είμαστε στα κάγκελα και επί ποδός πολέμου.
Ο λαός στις εκλογές στις 17 Ιούνη μπορεί να μην ολοκλήρωσε την ανατροπή, έστειλε όμως ένα σαφές μήνυμα ότι δεν είναι κορόιδο.
Και αυτό ας το έχουν στο νου τους οι κυβερνώντες, γιατί ΤΩΡΑ η ΕΛΠΙΔΑ θα νικήσει το ΦΟΒΟ!

Πηγή: www.askota.gr/

Διαβάστε την εγκύκλιο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου