Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Καμίνης: «Επιδεινώθηκε η εικόνα της Αθήνας χωρίς τη δημοτική αστυνομία»

Στην επιδείνωση που παρουσίασε η εικόνα της πρωτεύουσας τα τελευταία δύο χρόνια, από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης κατά τη διάρκεια εκπομπής στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

«Η πόλη υποφέρει από την καταστρατήγηση των κανόνων που αφορούν το δημόσιο χώρο. Το γνωρίζετε, ότι η δημοτική μας αρχή ενθαρρύνει την υγιή επιχειρηματικότητα και τη στηρίζει. Θεωρεί την επιχειρηματικότητα κλειδί για τη ζωντάνια της πόλης» είπε ο κ. Καμίνης προσθέτοντας πως «οι κακές νοοτροπίες, βαθιά ριζωμένες στις σχέσεις μεταξύ πολίτη και δημόσιας διοίκησης ή αντικρουόμενες ρυθμίσεις σε συνδυασμό με το κορυφαίο ζήτημα ότι, επί δύο χρόνια η πόλη δεν έχει Δημοτική Αστυνομία, έχει επιδεινώσει πολύ την κατάσταση».

Ανέφερε, επίσης, ότι για το θέμα επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας μίλησε και με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, τονίζοντας ότι στόχος του Δήμου είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας και η εντατικοποίηση των ελέγχων μετά την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας. 

Επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για τη νέα Κανονιστική Ρύθμιση και τις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα σε εμπλεκόμενους φορείς και τους κατοίκους, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι «ρεαλιστική και θα μας επιτρέψει να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους και να προχωρήσουμε σε κατασχέσεις και απομακρύνσεις αυθαιρέτων και παράνομων καταλήψεων στους κοινόχρηστους χώρους».

Τέλος, μίλησε για το πρώτο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου στο Ζάππειο, υπό την αιγίδα του Δήμου. 

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου