Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Περιορισμένη η λειτουργία στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής λόγω αποχώρησης των δημοτικών αστυνομικών



«Το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής, από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και μέχρι νεότερης ενημέρωσης, θα εξυπηρετεί μειωμένο αριθμό ατόμων λόγω ελλείψεων σε προσωπικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση, λίγες μέρες μετά την αποχώρηση των δημοτικών αστυνομικών που πλαισίωναν την υπηρεσία.

«Θα διεξάγονται μόνο οι προγραμματισμένες (μέσω skype) καταγραφές αιτημάτων ασύλου, συνεντεύξεις και οι λοιπές διοικητικές ενέργειες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στελέχη της υπηρεσίας σημειώνουν ότι  οι 30 δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για να καλύψουν τα κενά έφυγαν προκειμένου να επιστρέψουν στους δήμους. Η ενίσχυση των δημοτικών αστυνομικών ήταν σημαντική και πλέον η υπηρεσία αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του κοινού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανωτάτων στελεχών, το χάος που έχει δημιουργηθεί θα διαρκέσει λίγες ημέρες καθώς υπολογίζεται ότι οι δημοτικοί αστυνόμοι θα καταλήξουν πάλι στην υπηρεσία ασύλου.

Σύμφωνα πάντα με πηγές της υπηρεσίας Ασύλου, το δυναμικό της είναι 200 άτομα Πανελλαδικά ωστόσο για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις θα έπρεπε να είναι υπερδιπλάσιοι. Αυτό έχει γίνει γνωστό στο υπ. Εσωτερικών το οποίο και ψάχνει να βρει μια άμεση λύση.

Πηγή:  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου