Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Δημοτικοί Αστυνομικοί: "Αυτή η κυβέρνηση μάς δείχνει ότι θέλει να αλλάξει τα πράγματα" - Ρεπορτάζ της "Αυγής" για την επανασύσταση στο Δήμο Αθηναίων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

 Αν όλοι οι δήμαρχοι μας είχαν στηρίξει από την αρχή δεν θα μέναμε τόσο καιρό χωρίς δουλειά

Πρόσωπα χαμογελαστά αντίκρισαν σήμερα οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων καθώς πλήθος δημοτικών αστυνομικών από το πρωί κατέφθαναν για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να επιστρέψουν στην υπηρεσία, η οποία επανασυστήνεται με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Η ίδια διαδικασία έχει ξεκινήσει κυρίως στους αστικούς δήμους, καθώς η έλλειψη Δημοτικής Αστυνομίας ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν μέσα στις πόλεις από πληθώρα παραβάσεων. Ωστόσο, από το νόμο εξαιρούνται όσοι έχουν οριστικές θέσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα και τις υπηρεσίες ασύλου.

"Τουλάχιστον αυτή η κυβέρνηση μας δείχνει ότι θέλει να αλλάξει τα πράγματα", δηλώνει στην "Α" 37χρονος με 10 χρόνια προϋπηρεσία, ο οποίος ανήκε στους αδιάθετους δημοτικούς αστυνομικούς και αναμένεται να επιστρέψει στην υπηρεσία. "Η μισή μου οικογένεια είναι άνεργη. Ο αδελφός μου δουλεύει σε ιδιωτική επιχείρηση αλλά δεν τον πληρώνουν κανονικά. Εγώ τον βοηθούσα οικονομικά, αλλά όταν μπήκα σε διαθεσιμότητα, τα πράγματα δυσκόλεψαν". Ο ίδιος εξηγεί ότι δεν ήθελε να μεταταχθεί στις φυλακές, γιατί, όπως λέει, δεν θα άντεχε τις συνθήκες.

Ο 39χρονος συνάδελφός του, που δουλεύει στις φυλακές Κορυδαλλού, και ήρθε χθες στην υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων να δει μήπως μπορεί να επιστρέψει στην Δημοτική Αστυνομία, περιγράφει: "Στον Κορυδαλλό υπάρχει ένας σωφρονιστικός υπάλληλος ανά βάρδια για να φυλάει 450 κρατούμενους". "Οι παλιοί δεν μας θέλουν και διαρκώς μας φοβερίζουν ότι αν δεν καθόμαστε καλά, θα μας στείλουν να φυλάμε τους βαρυποινίτες", λέει χαρακτηριστικά προσθέτοντας: "Δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε ούτε τα ρεπό μας", εξηγώντας ότι το τελευταίο πεντάμηνο του χρωστούν 22 ρεπό. Κι όταν τον ρωτήσαμε γιατί επέλεξε να μεταταχθεί στις φυλακές, απαντά: "Είχα τη γυναίκα μου έγκυο και έπρεπε με κάποιο τρόπο να ζήσουμε. Τώρα το έχω μετανιώσει, αλλά εάν δεν γίνει κάποια ρύθμιση να επιστρέψω στη Δημοτική Αστυνομία, αναγκαστικά θα παραμείνω εκεί".

Χαιρετά τον 33χρονο πρώην συνάδελφό του, ο οποίος μετατάχθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. και ήρθε χθες το πρωί στην υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων να υποβάλει τα δικαιολογητικά του. "Τώρα είμαι στην Τροχαία, αλλά δεν μας έχουν κάνει εκπαίδευση", λέει στην "Α" ο 33χρονος, προσθέτοντας: "Καμιά φορά συνοδεύουμε αστυνομικούς για περιπολίες, αλλά φοβόμαστε για την ζωή μας. Πέσαμε σε πιστολίδι τις προάλλες και ευτυχώς ο αστυνομικός με προστάτευσε", είπε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την επιθυμία να φύγει από την Αστυνομία.

"Εγώ ήθελα να πάω στην ΕΛ.ΑΣ. Έκανα τα χαρτιά μου σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας για να μεταφερθώ μαζί με τον άνδρα μου που είναι αστυνομικός. Αλλά δεν τα κατάφερα.", λέει στην "Α" η 30χρονη, εξηγώντας ότι έμεινε τελικώς στους αδιάθετους γιατί δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό μορίων. Εκφράζει χαρά και ταυτόχρονα πικρία για την επιστροφή της στη Δημοτική Αστυνομία. "Αν όλοι οι δήμαρχοι από την αρχή μάς είχαν στηρίξει, δεν θα περνούσε τόσος καιρός που μείναμε ουσιαστικά χωρίς δουλειά", τονίζει εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η υπηρεσία "πρέπει να επανασυσταθεί σε στέρεες βάσεις και να λειτουργήσει αποτελεσματικά, για να μη μας ξαναπετάξουμε στον δρόμο".

Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου