Τρίτη 26 Μαΐου 2015

"Πόλεμος" για τα τραπεζάκια στο Κολωνάκι: Ο Δήμος Αθηναίων θέλει κούρεμα 50% στους χώρους - Καφέ, μπαρ και εστιατόρια πάνε στα δικαστήρια

Επανάσταση στο Κολωνάκι! Καταστήματα, καφέ και εστιατόρια που απλώνουν τραπεζοκαθίσματα στους στενούς πεζοδρόμους της Τσακάλωφ και της Μηλιώνη ετοιμάζονται να κινηθούν κατά του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος αποφάσισε να περιορίσει τους χώρους που καταλαμβάνουν στο μισό.

Οι επιχειρήσεις αναψυχής που δραστηριοποιούνται στους δύο πεζοδρόμους απειλούν ότι εάν εφαρμοστεί το μέτρο του περιορισμού των τραπεζοκαθισμάτων θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων και ενδεχομένως να οδηγηθούν σε κλείσιμο. Ζητούν από το δήμο να ισχύσει ειδικό καθεστώς για τους συγκεκριμένους χώρους έχοντας επιστρατεύσει γνωστούς δικηγόρους (ακόμη και τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Χάρη Παμπούκη) και το θέμα έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας μεθαύριο Πέμπτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, με βάση το νέο καθεστώς που θέλει να εφαρμόσει ο Δήμος Αθηναίων, σε ολόκληρο τον πεζόδρομο της Τσακάλωφ θα υπάρχει χώρος περίπου 55 τετραγωνικών μέτρων για να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα ενώ έως τώρα τα καταστήματα έπαιρναν άδειες για 105 τ.μ. (στην πραγματικότητα μοιάζει να τα ξεπερνούν). Στη Μηλιώνη, το νέο καθεστώς επιτρέπει 110 τ.μ. ενώ έως τώρα έδιναν άδειες για 205 τ.μ.

Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά;
Οι περιορισμοί προκύπτουν από μία Κανονιστική Απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2013. Ανάμεσα στις υπόλοιπες προβλέψεις, αναφέρεται ότι στους πεζόδρομους «πρέπει να μένει ελεύθερη καθ’ όλο το μήκος τους ζώνη 3,50 μέτρων η οποία από το σχεδιασμό του πεζοδρόμου προορίζεται για την πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, Πυροσβεστική κ.λπ.), την τροφοδοσία και την πρόσβαση σε νόμιμους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης παρόδιων κτιρίων».

ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Πηγή:  http://www.e-typos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου