Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Μετατάξεις δημοτικών αστυνομικών για το μεταναστευτικό στις υπηρεσίες Ασύλου και πρώτης υποδοχής

Μετάταξη δημοτικών αστυνομικών στις Υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, έκτακτες προσλήψεις στα σύνορα στις ίδιες υπηρεσίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και fast track διαδικασίες για συμβάσεις, μελέτες, προμήθειες και υπηρεσίες μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη για στέγαση, υγιεινή κ.α. περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, όπως το περιέγραψε η αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τ. Χριστοδουλοπούλου, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο κέντρο της Αθήνας.

Μετατάξεις δημοτικών αστυνομικών για το μεταναστευτικό
Η αν. υπουργός σημείωσε πως με τροπολογίες στο νομοσχέδιο του Γ. Κατρούγκαλου για τη Δημόσια Διοίκηση ζητείται η μετάταξη 250 δημοτικών αστυνομικών (ήδη έχουν γίνει αποσπάσεις δοκιμαστικά στην Υπηρεσία Ασύλου με πολύ γρήγορη ανταπόκριση στην εκπαίδευση), προβλέπονται έκτακτες προσλήψεις στα σύνορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και fast track διαδικασίες ώστε να προλάβουν να καλυφθούν οι ροές του καλοκαιριού.

Στα σκαριά υπάρχουν τρεις δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Αττική, ενώ γίνονται προσπάθειες για τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να μετατεθούν λιμενικοί στα νησιά της πρώτης γραμμής.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου