Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Εικόνες ντροπής αντίκρυσε η Χριστοδουλοπούλου στη Μυτιλήνη - Δηλώσεις για αξιοποίηση των πρώην δημ. αστυνομικών σε υπηρεσίες ασύλου & πρώτης υποδοχής στα νησιά

Την ανάγκη να ”εκκενωθεί” η Μυτιλήνη, από μετανάστες και πρόσφυγες που κατά εκατοντάδες φτάνουν καθημερινά, δημιουργώντας μια κατάσταση ντροπής για τον ανθρώπινο πολιτισμό, την Ελλάδα και τις παραδόσεις της, διαπίστωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο νησί ”πρωτεύουσα” των ροών από τις απέναντι Μικρασιατικές ακτές.

Εικόνες ντροπής αντίκρυσε η Χριστοδουλοπούλου στη Μυτιλήνη

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου έφθασε στη Μυτιλήνη αργά το βράδυ της Πέμπτης, μαζί με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και συνεργάτες τους.

Η εικόνα μιας 81χρονης γυναίκας σε αναπηρικό καροτσάκι, περιτριγυρισμένη από τα μέλη της οικογένειας της, και η εικόνα μιας ομάδας 6-8 ανήλικων παιδιών, έξι με οκτώ χρονών, που είχαν χάσει τους γονείς τους, «σφράγισαν» την υπουργό, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ίδια, από τον χώρο του λιμανιού, το βράδυ της Πέμπτης.

Ανάλογες ήταν οι εντυπώσεις της και σήμερα το πρωί, όταν ξαναπήγε στο λιμάνι. Λίγο μετά επισκέφθηκε τους χώρους στη Μόρια, στο παλιό στρατόπεδο που έχει μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής και προαναχωρησιακό κέντρο. Εκεί, όπως είπε, διαπίστωσε ότι μεγάλο μέρος τους δεν λειτουργεί για γραφειοκρατικούς λόγους και κυρίως λόγω έλλειψης στοιχειώδους οργάνωσης τους από τους υπευθύνους.

Εικόνες ντροπής αντίκρυσε η Χριστοδουλοπούλου στη Μυτιλήνη

Το μεσημέρι, σε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής, η κ. Χριστοδουλοπούλου άκουσε την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου η οποία και μετέφερε την ανακοίνωση των εταιρειών κρουαζιερόπλοιων προς τους τουριστικούς πράκτορες της Μυτιλήνης, στην οποία αναφέρουν ότι εφόσον ο περίκλειστος χώρος του λιμανιού συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως χώρος προσωρινής κράτησης μεταναστών και προσφύγων, διακόπτουν τους σταθμούς τους στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε άμεσα να εγκαταλειφτεί η χρήση του χώρου του λιμανιού από το Λιμενικό Σώμα ως χώρος συγκέντρωσης των μεταναστών και προσφύγων και να μεταφέρονται άμεσα στο Κέντρο της πρώτης υποδοχής στη Μόρια

Σε δηλώσεις της, η κ. Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε ότι οι δημοτικοί αστυνόμοι, που με το νόμο Κατρούγκαλου επιστρέφουν στις δουλειές τους και δεν θέλουν να πάνε στους Δήμους, θα αξιοποιηθούν σε υπηρεσίες ασύλου και πρώτης υποδοχής στα νησιά. Επίσης υπάρχει σχεδιασμός για έκτακτες προσλήψεις λόγω της κατάστασης έκτακτων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από τις ροές μεταναστών και προσφύγων από τις απέναντι ακτές και ιδιαίτερα στη Λέσβο.

Αργότερα η υπουργός συναντήθηκε με συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στη Μυτιλήνη στην κατεύθυνση της υποδοχής και περίθαλψης προσφύγων.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Οποιου ξανα-μανά διαλύεται το σπίτι, ας ματα-ξαναγυρίσει στο δήμο (και ας είναι όπου να' ναι) για να επιλέξει τη μιά από τη μία επιλογή (τις λέμε τρείς για να φαίνονται πολλές και για να λένε οι εμπνευστες της επανασύστασης μιας - δυστυχώς- πεθαμένης νυν και αει δ.α. ότι έχουν "ρεύμα")

    ΑπάντησηΔιαγραφή