Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Καμίνης (στον κόσμο του) : «Δεν μπορώ να έχω δημοτικούς αστυνομικούς άοπλους»

Τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της δημοτικής αστυνομίας ζητά ο δήμαρχος Αθηναίων. Μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Το δικαίωμα του πολίτη στην πόλη» ο κ. Γ. Καμίνης αναφέρθηκε στη σημερινή του συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούση, η οποία είχε ως θέμα το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων αστυνομίας και δημοτικής αστυνομίας ενόψει ανασύστασης της δεύτερης.

«Δεν μπορώ να έχω δημοτικούς αστυνομικούς άοπλους όταν πάνε να επιβάλουν την τάξη στο Γκάζι, όπου υπάρχει μαφία, τα Εξάρχεια ή αλλού και να πρέπει για κάθε τους κίνηση να συνεννοούμαι με την αστυνομία».

Μάλιστα αναφέρθηκε με καυστικό τρόπο στις αλλαγές που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια στο πολιτικό σκηνικό.

«Συζητούσαμε σήμερα γνωρίζοντας ότι είναι πολύ πιθανό σε ένα χρόνο να μην είναι ο ίδιος υπουργός, οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά κάποιοι άλλοι σε μία χώρα που δεν έχει παράδοση συνέχειας στη δημόσια διοίκηση. Τα τελευταία χρόνια έχω ζήσει έξι με επτά διαφορετικούς υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών και κάθε φορά πρέπει να ξεκινάμε από την αρχή».

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε και στις νομοθετικές αλλαγές που έχει τα τελευταία χρόνια προτείνει ο δήμος αλλά και τις αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο που έχει δρομολογήσει. Για παράδειγμα, για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ κλπ) ο δήμος θα προτείνει την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας μετά την τρίτη υποτροπή αλλά και την επιβολή κυρώσεων και στον ιδιοκτήτη του κτιρίου «όταν ενοικιάζει συστηματικά τον χώρο του σε ανθρώπους που παραβιάζουν τη νομιμότητα».

Ως παράδειγμα αναγκαίων νομοθετικών αλλαγών ο κ. Καμίνης ανέφερε το πλαίσιο γύρω από τη λειτουργία των οίκων ανοχής. «Σήμερα λειτουργούν στον δήμο δύο οίκοι με άδεια και περισσότεροι από 300 χωρίς άδεια», ανέφερε υποστηρίζοντας ότι η επιβαλλόμενη από το νόμο απόσταση των οίκων ανοχής  ιδρύματα, εκκλησίες κλπ, ουσιαστικά απαγορεύει την αδειοδότησή τους και συνεπώς πρέπει να καταργηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου