Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΑΝ.Α.Σ.Α (Παράταξη στην ΠΟΑΣΥ): Αίτημα για έκδοση διαταγής απαλλαγής των αστυνομικών απ’ τα δημοτικά καθήκοντα.

Ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α., Χρήστος ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ, με την παρακάτω επιστολή του προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ., ζητά από την Ομοσπονδία μας, να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία προκειμένου να εκδοθεί διευκρινιστική διαταγή του Α.Ε.Α. που θα απαλλάσσει με σαφήνεια τους συναδέλφους μας από τα καθήκοντα της δημοτικής αστυνόμευσης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                                         07/06/2015
ΠΡΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (Π.Ο.ΑΣ.Υ)

ΘΕΜΑ : «ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΑΠΟ Α.Ε.Α ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΕΡΓΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ»

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,

Όπως καλώς γνωρίζετε, κατά τα τελευταία έτη, δυστυχώς πάγια τακτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων της Χώρας, ήταν η επιφόρτιση μας με καθήκοντα και αρμοδιότητες αλλότρια του έργου και της αποστολής μας.

Αποτέλεσμα της παραπάνω τακτικής σε συνάρτηση με το γεγονός του ολοένα και μειούμενου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και ανθρώπινου δυναμικού, ήταν να δημιουργούνται δυσχέρειες, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα μας, στο τομέα της πρόληψης και καταστολής της βαριάς εγκληματικότητας και κατ επέκταση, να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στο μέτρο και το βαθμό, που επιθυμούμε, στα αιτήματα των πολιτών για ουσιαστική αστυνόμευση, αφού πολλές από τις δυνάμεις μας κατασπαταλούσαμε στην διευθέτηση ζητημάτων που απ όλους μας, ορθά έχουν χαρακτηριστεί ως «ΠΑΡΕΡΓΑ»

Όπως καλώς γνωρίζετε κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η ΕΛ.ΑΣ πέραν όλων των υπολοίπων πάρεργων «κληρονόμησε» και τις αρμοδιότητες που μεταβιβαστήκαν από το παραπάνω καταργούμενο Οργανισμό.

Μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ Α 47/11-5-2015, ο Ν.4325/2015 άρθρο 19 παρ 3α οι Υπηρεσίες δημοτικής αστυνομίας των Δήμων, ασκούν πλέον τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που είχαν μεταβιβαστεί στην ΕΛ.ΑΣ κατ εφαρμογή της παρ. 4 άρθρο 4 του Ν 4172/2013.

Συνεπώς σύμφωνα με τον Ν.3731/2008 στην Δημοτική Αστυνομία, έχουν ξανά ανατεθεί συγκεκριμένες 28 αρμοδιότητες και στην περίπτωση, που οι παραπάνω υπηρεσίες στελεχώνονται σε Δήμους με προσωπικό λιγότερο των 50 ατόμων ασκούνται υποχρεωτικά 19 αρμοδιότητες, εκ των προαναφερόμενων και οι λοιπές εξακολουθούν να ασκούνται από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η παραπάνω εξέλιξη αποφορτίζει εν μέρη τον όγκο αρμοδιοτήτων της ΕΛ.ΑΣ και δημιουργεί περιθώρια να ασκήσουμε, τα καθήκοντα μας σε αρμοδιότητες και τομείς, που έχουμε εκπαιδευτεί και συνάδουν με την αποστολή του Οργανισμού μας.

Για τους παραπάνω λόγους κρίνετε επιβεβλημένη, η λήψη από πλευρά σας, πρωτοβουλίας για την έκδοση διευκρινιστικής διαταγής του Α.Ε.Α. που θα μας απαλλάσσει με σαφήνεια από τα καθήκοντα της δημοτικής αστυνόμευσης…

Με εκτίμηση,

ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος 
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ
Μέλος Δ.Σ Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής
Τακτικό μέλος Συμβούλιου μεταθέσεων Ν/Α Αττικής
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α


Σχόλιο: Ακόμη δεν πήραν χαμπάρι στην ΕΛ.ΑΣ.  πώς έχουν τα πράγματα μετά την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου