Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Αντιδράσεις Λαϊκης Συσπείρωσης για τη Δημοτική Αστυνομία στη Νέα Ιωνία - ΚΚΕ Μεσσηνίας: "Μηχανισμός επιβολής προστίμων η Δημ. Αστυνομία"

«Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Ιωνίας: Βασιλικότερη του βασιλέως η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ


Βασιλικότερη του βασιλέως η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία, όταν πρόκειται για την επανασύσταση υπηρεσιών όπως η Δημοτική Αστυνομία, που από τη φύση τους (και όχι με ευθύνη των εργαζόμενων δημοτικών αστυνομικών) παίζουν ρόλο κατασταλτικού μηχανισμού ώστε πιο αποτελεσματικά να εφαρμόζεται η αντιλαϊκή πολιτική και στους Δήμους. Αυτό αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με αφορμή τη στάση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Αποδεικνύεται ότι ακόμη και σε κραυγαλέες περιπτώσεις που δεν απαιτείται από τη Δημοτική Αρχή να απειθαρχήσει ή να συγκρουστεί με την κυβερνητική πολιτική, σε περιπτώσεις που ο ίδιος ο νόμος της δίνει το δικαίωμα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην επανασυστήσει τη Δημοτική Αστυνομία και να καταταχθούν οι εργαζόμενοι σε άλλες θέσεις στον Δήμο με βάση τα τυπικά τους προσόντα, η Δημοτική Αρχή "πρωτοπορεί", συνεπικουρούμενη από την αντιπολίτευση, προβάλλοντας τα "οφέλη" από τη δράση της Δημοτικής Αστυνομίας (εισπρακτικός μηχανισμός για την παράνομη στάθμευση, και κυνηγητό μικρεμπόρων μεταναστών).

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 8-6-2015 κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να κάνει χρήση της δυνατότητας που δίνει ο ν. 4325/2015 (μετά την τροπολογία που πρότεινε το ΚΚΕ) και να εισηγηθεί τη μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, και την κατάταξη των 15 εργαζομένων σε αντίστοιχη πολιτική υπηρεσία ή σε άλλες θέσεις, με αντίστοιχη τροποποίηση του εσωτερικού κανονισμού.

Επισημαίνουμε ότι σε μια περίοδο έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης, οι προσπάθειες επανασύστασης σωμάτων που έχουν τη δυνατότητα να οπλοφορούν, η προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να εμπεδώσει κλίμα "εμπιστοσύνης" ανάμεσα στην αστυνομία και τον λαό -με τον αστυνομικό της γειτονιάς, αλλά και με την πρόταση του Γ. Πανούση για τη δημιουργία δικτύου "Γονείς (και κυρίως Μανάδες) εν δράσει", με το οποίο καλεί κάθε σχολείο και κάθε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, να έλθουν σε επαφή με τις αρμόδιες διευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ.- δεν πρέπει να ξεγελάσουν τον λαό.

Με πρόσχημα -όπως πάντα- την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αξιοποιώντας το κλίμα ανασφάλειας που καλλιεργείται στον λαό, προωθούνται πολιτικές συναίνεσης στην ενίσχυση του χαφιεδισμού και των μηχανισμών καταστολής. Και όλα αυτά από την "κυβέρνηση της αριστεράς" και της "αριστερής" δημοτικής της παράταξης, η οποία έχει δώσει δείγματα γραφής σε βάρος των μεταναστών. Και εις ανώτερα…».

Πηγή:  http://www.902.gr/


ΚΚΕ: “Μηχανισμός επιβολής προστίμων η Δημοτική Αστυνομία”


«Η Δημοτική Αστυνομία ουσιαστικά αποτελεί ένα βραχίονα της αστυνομοκρατίας αλλά και ένα μηχανισμό επιβολής προστίμων για να μαζεύει ο δήμος χρήματα». Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Μεσσηνίας στην οποία αναφέρεται επίσης ότι:

«Ανεξάρτητα από τη θέση αυτή που υποστήριξε, και επιβεβαίωσε η ζωή, το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση διαφώνησαν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας να χάσουν την εργασία τους. Υπήρχαν δυνατότητες οι εργαζόμενοι αυτοί να απασχοληθούν, ως δημοτικοί υπάλληλοι που είναι, καλύπτοντας ανάγκες των δήμων με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους. Με βάση αυτές τις θέσεις στο πρόσφατο νομοσχέδιο για το Δημόσιο έγινε δεκτή τροπολογία -άρθρο 19- του ΚΚΕ (και άλλη μία που αφορούσε τις απολυμένες καθαρίστριες του ΟΑΕΔ) ώστε να μπορεί το Δημοτικό συμβούλιο με απόφαση του να μην επανασυστήσει την υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας χωρίς να βλάπτονται οι εργαζόμενοι που θέλουν να επανέλθουν στο δήμο.

Η θέση που καταθέσαμε στο ΔΣ ήταν η εξής:

Να υπάρχει η δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του να καθορίσει τις αρμοδιότητες που έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης (κατάληψη πεζοδρομίων, εφαρμογή κανονιστικών αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου κ.λπ.) και δεν θα ασκούνται από την Ελληνική Αστυνομία αλλά από τις Διευθύνσεις και τους επιφορτιζόμενους διοικητικούς υπαλλήλους που θα τις ασκούν, με ταυτόχρονη αποτύπωσή τους στους Εσωτερικούς Οργανισμούς Λειτουργίας των δήμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου