Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Κοινοβουλευτικός έλεγχος: Απαντήσεις σε Αναφορά Κασαπίδη για τη μετάταξη των εξαιρεθέντων Δ.Α. και Πλακιωτάκη για την υποστελέχωση των φυλακών Νεάπολης

H απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών σε ερώτηση του Γιώργου Κασαπίδη για πρώην δημοτικούς αστυνομικούς



Τη δυνατότητα επιλογής μετάταξης σε θέσεις ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ή παραμονής στις θέσεις στις οποίες μετατάχθηκαν αυτοδικαίως έχουν και οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που μετατάχτηκαν σε θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Διοικητικού. Αυτό τονίζει σε απάντησή του ο Υπουργός Εσωτερικών, έπειτα από κατάθεση σχετικής αναφοράς του βουλευτή Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδη, ο οποίος υπερασπίστηκε το δίκαιο αίτημα της συγκεκριμένης κατηγορίας πρώην δημοτικών αστυνομικών.

Επισυνάπτεται αναλυτικά το περιεχόμενο της απάντησης του Υπουργού:
 
απαντισι1 απαντισι2

Πηγή: http://www.kozan.gr/post/211599


Απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την υποστελέχωση των Φυλακών Νεάπολης


Απάντησε απέστειλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στον Γ.Γ της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας , βουλευτή Λασιθίου κ. Πλακιωτάκη στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σχετικά με τις Φυλακές Νεάπολης και το ζήτημα της υποστελέχωσής τους.

Ο κ Πλακιωτάκης είχε καταθέσει με την μορφή αναφοράς την επιστολή του Συλλόγου των Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης στην Νεάπολη Λασιθίου με την οποία ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά το ζήτημα της ελλιπούς στελέχωσης του Υποκαταστήματος Κράτησης Νεαπόλεως , ένα ζήτημα που όπως επισημάνθηκε και από τους εργαζομένους- προκαλεί σημαντικές επιπτώσεις στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης.

Το αρμόδιο Υπουργείο στην απάντησή του έκανε λόγο για μετατάξεις 2 (δύο) ατόμων (πρώην Δημοτικών αστυνομικών) στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης στο Κατάστημα Κράτησης Νεαπόλεως ενώ παρέπεμψε το ζήτημα να αντιμετωπιστεί συνολικά στο μέλλον βάση της αριθμ. ΔΙΔΑΔ/ Φ.42Α/295/οικ.7058/11.03.2015 εγκυκλίου του με την οποία ζητούσε από όλα τα καταστήματα Κράτησης πανελλαδικά να καταγράψουν τα αιτήματά τους για την κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών και στελέχωσης.

Ακολουθεί η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:
apantisi-neapoli-1

Πηγή: http://planet-radio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου