Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέντευξη δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο Ρ/Σ ΑΝΤΕΝΝΑ

Σημεία από τη συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ και το δημοσιογράφο κ. Κώστα Λασκαράτο.

Για τις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ και τα οικονομικά των δήμων

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ:«Εγώ το είχα δηλώσει στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, όταν πήρε την απόφαση να κλείσουν οι δήμοι, ότι ο δήμος Αθηναίων δεν θα κλείσει. Θα κρατήσουμε τις υπηρεσίες μας ανοιχτές. Συμφωνώ απολύτως με τα αιτήματα της ΚΕΔΕ. Η κατάσταση πραγματικά είναι οριακή αλλά δεν θεωρώ ότι με το να κλείνουμε τον δήμο και ουσιαστικά να φορτώνουμε το πρόβλημα στους ώμους των δημοτών, κάτι θα πετύχουμε.
Δεν κλείσαμε το δήμο αλλά συμμετείχαμε σε όλες τις άλλες κινητοποιήσεις και επιλέξαμε εμείς να ενημερώνουμε το δημότη μοιράζοντας σε όλους τους δημότες ενημερωτικά φυλλάδια με το πρόβλημα των δήμων και τις θέσεις της ΚΕΔΕ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι δήμοι είναι ο μόνος βραχίονας άσκησης κοινωνικής πολιτικής αυτή τη στιγμή, και το γεγονός ότι απειλούνται με κατάρρευση είναι κάτι που θα έχει πάρα πολύ σοβαρές επιπτώσεις, όχι μόνο στις τοπικές κοινωνίες, αλλά γενικότερα. Αρκεί μόνο να σας πω ότι ο δήμος Αθηναίων σερβίρει οχτώ χιλιάδες γεύματα την ημέρα στους άπορους, τους άστεγους, τους παιδικούς σταθμούς και σε επιλεγμένους μαθητές που μαθαίνουμε από τα σχολεία τους ότι αυτοί και οι οικογένειες τους έχουν πρόβλημα σίτισης».

Για το εάν γίνονται «εκπτώσεις» στη λειτουργία του δήμου

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ:«Αντιθέτως, ανταποκρινόμαστε όσο το δυνατό περισσότερο και γι’ αυτό φτιάξαμε και τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών. Στον τηλεφωνικό αριθμό15422, όπου έχουμε τριάντα τηλεφωνικές γραμμές, δεχόμαστε διαρκώς κλήσεις από ανθρώπους  που θέλουν να προσφέρουν αλλά και από ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Φιλοδοξία του δήμου είναι να λειτουργήσει σαν ομπρέλα για όλη την πόλη, ως κόμβος κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Για τις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ:«Αυτό φέρνει σε τρομακτικά δύσκολή θέση πλέον, που ήδη είναι οι άνθρωποι, όλα τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Γιατί όπως καταλαβαίνετε το να κλείνουν μεγάλες διαδηλώσεις το κέντρο της πόλης δεν το συζητάει κανείς. Αλλά το να το κλείνουν σαράντα ή πενήντα άνθρωποι αυτό είναι έγκλημα».

Για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ:«Η Αθήνα είναι μία πόλη που έχει τα προβλήματα της και πολύ σοβαρά προβλήματα, τα οποία βγήκαν πια στην επιφάνεια. Αλλά δεν θα πρέπει συνεχώς να μιζεριάζουμε και να προβάλλουμε προς τα έξω την εικόνα μίας πόλης, η οποία είναι αφιλόξενη. Δεν είναι αφιλόξενη πόλη η Αθήνα. Είναι μία πόλη με προβλήματα, σε κάποιες γειτονιές οξυμένα προβλήματα, αλλά είναι μία πόλη ζωντανή. Είναι μία πόλη με τη νεολαία της, είναι μία πόλη με τους χώρους αναψυχής της, με τα μουσεία της, με τη ζωή της. Την πόλη την κρατάμε, τη στηρίζουμε και θα περάσουμε όλοι μαζί την κρίση κάνοντας την καλύτερη». 

Για τη συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Μιλώντας με τον κύριο Δένδια και παρατηρώντας τις κινήσεις το πως λειτουργεί, υπάρχει νομίζω για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολύ καιρό, ένα στρατηγικό σχέδιο για την πόλη. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι, στο βαθμό που το πρώτο πρόβλημα της πόλης είναι η παράνομη μετανάστευση, αν δεν λυθεί δύσκολα θα φέρουμε πάλι την Αθήνα στην κατάσταση που ήταν και σε ακόμα καλύτερη. Θα πρέπει να γίνουν τα κέντρα φιλοξενίας και υποδοχής. Έχει, λοιπόν, κάθε τοπικός άρχοντας και κάθε τοπική κοινωνία την ευθύνη να μοιραστεί αυτό το βάρος, μαζί με την Αθήνα. Δεν είναι θέμα της Αθήνας, αν η πρωτεύουσα δεν πάει καλά, δεν μπορώ να καταλάβω πως θα πάει καλά η υπόλοιπη χώρα».

Για τη δημοτική αγορά Κυψέλης

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ:«Η δημοτική αγορά της Κυψέλης αποδίδεται αυτή τη στιγμή, κάνουμε κάποιες εργασίες να την ευπρεπίσουμε γιατί ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη μοίρα της. Θα είναι ανοιχτή στον κόσμο, θα μπουν προσωρινά κάποιες υπηρεσίες του δήμου για να μένει ανοιχτή και να είναι ζωντανή και θα είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι πολίτες να κάνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυτή τη στιγμή γίνεται μία διαβούλευση στο τοπικό διαμέρισμα για το τι είναι καλό να γίνει και θα παραδοθεί στους δημότες η αγορά. Σε όλους τους δημότες».

Για τη ρατσιστική βία

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ:«Ήμουν ο πρώτος, που τα πρώτα κρούσματα βίας, βγήκα ρητά και τα καταδίκασα. Τα κρούσματα βίας σε βάρος μεταναστών. Βλέπουμε τώρα το φαινόμενο αυτό να διευρύνεται. Πρέπει σύσσωμες οι δυνάμεις όλες του κοινοβουλευτικού τόξου να τα καταδικάσουν αυτά απερίφραστα και όλοι να συστρατευτούμε. Τα προβλήματα της πόλης δεν θα λυθούν, με τη βία, με τη μεμονωμένη βία και με την αυτοδικία και μάλιστα με ορισμένους ανθρώπους να αναλαμβάνουν αυτοί να επιβάλλουν το νόμο».

Για την τουριστική προβολή της Αθήνας

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ:«Είχαμε μία πρώτη συνάντηση με την κυρία Κεφαλογιάννη. Σημαντικότατος όμως είναι και ο ρόλος του περιφερειάρχη, του κυρίου Σγουρού. Θα πρέπει όλοι μαζί από κοινού να συνεργαστούμε για την τουριστική προβολή της Αθήνας, ως αυτόνομου προορισμού».

Ημερομηνία: Πεμ, 13/09/2012 - 18:50
Πηγή: http://www.cityofathens.gr/node/20503 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου